Gündem
  • 3.5.2026 23:00

Polis memuru, insan kalıntılarını kurtarmak için timsahlarla dolu nehre indirildi

Polis, bunun "son derece tehlikeli ve karmaşık bir operasyon" olduğunu söyledi.

Güney Afrika'da polis, geçen hafta sel sularına kapılan bir iş adamını aramak için bir memurun helikopterden timsahlarla dolu bir nehre indirilmesinin ardından insan kalıntılarını kurtarmayı başardı.

Kayıp adamı yediğinden şüphelenilen sürüngen zaten öldürülmüştü, ancak Yüzbaşı Johan "Pottie" Potgieter bunun yine de sinir bozucu bir deneyim olduğunu söyledi.

News24 web sitesine verdiği demeçte, "Bir timsahın sivri ucu ona yaklaşmak için en iyi yer değil" dedi.

Potgieter hayvanı bir ip kullanarak sabitledikten sonra, her ikisi de ülkenin kuzeydoğusundaki Komati Nehri'nden uzaklaştırıldı.

Kalıntıların kayıp adama ait olup olmadığını doğrulamak için DNA testleri yapılacak.

Geçen hafta sel sularıyla dolu nehirdeki alçak bir köprüden geçmeye çalışırken arabası mahsur kalmıştı. Polis olay yerine vardığında araba boştu ve bu da onun sular altında kaldığından şüphelenmelerine yol açtı, diye anlattı Mpumalanga eyalet polis sözcüsü Albay Mavela Masondo, ulusal yayın kuruluşu SABC'ye.

Polis dalış birimi komutanı Potgieter, yetkililerin arama görevinde dronlar ve helikopterler kullandığını ve güneşlenen bir dizi timsahın bulunduğu küçük bir ada fark ettiklerini söyledi.

Yılların deneyiminden yola çıkarak, hayvanlardan birinin yakın zamanda yemek yediğini anlayabildiklerini belirtti.

News24'e verdiği demeçte, "Karnı çok tok olmasına rağmen, dronların ve helikopterin gürültüsüne rağmen nehre doğru hareket etmedi veya kaçmaya çalışmadı" dedi.

Daha sonra sürüngen öldürüldü ve Potgieter, polisin "son derece tehlikeli ve karmaşık operasyon" olarak tanımladığı kurtarma operasyonuna başladı.

4,5 metre (15 ft) uzunluğunda ve 500 kg (1.100 lb) ağırlığındaki dev timsah, daha sonra yakındaki Kruger Milli Parkı'na götürüldü ve bağırsaklarında insan kalıntıları bulundu.

Potgieter, vücut parçalarının yanı sıra altı farklı türde ayakkabı bulunduğunu söyledi. Bunun, timsahın başka insanları öldürmüş olabileceğini ancak mutlaka öyle olmadığını belirtti: "Bir timsah her şeyi yer veya yutar."

Güney Afrika'nın geçici polis şefi Korgeneral Puleng Dimpane, Potgieter'i cesareti için övdü.

Güncellenme Tarihi : 3.5.2026 22:28

İLGİLİ HABERLER