Gündem
  • 28.4.2007 20:37

AĞAR : BENİM ADIM MEHMET AĞAR...

MUAMMER TAN
ANKARA - Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Türkiye'nin demokrasi dışında bir yolu ve çözümü yoktur. Karşı karşıya kaldığımız durumu aşacak güç; demokrasinin büyük gücü, milletin sarsılmaz ve değişmez iradesidir" dedi. Ağar, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasını herkes gibi geç saatlerde öğrendiğini söyledi.


Ağar, partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenledi. "Türk demokrasisi çetin ve zor dönemlerinden birisinden geçmektedir" diyen Ağar, iktidar ve anamuhalefet partisinin sürekli gerginlik temelinde Türkiye'de meseleleri tırmandırma ve germe üzerine politika yaptığını ileri sürdü.

 Türkiye'nin bugün kriz diye tarif edilebilecek bir olayın eşiğinde bulunduğunu vurgulayan Ağar, "Türkiye'nin demokrasi dışında bir yolu yoktur. Demokrasi dışında bir çözümü yoktur. Herşey demokrasi içinde çözülecektir. Türkiye, bütün güçlükleri aşmak kabiliyetine sahip olan bir büyük ülkedir" diye konuştu. Ağar, Türkiye'nin bölünerek, didişerek, kutuplaşarak, zıtlaşarak mesafe alabilmesinin mümkün olmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:


"Siyaset diyaloğun, siyaset uzlaşmanın, siyaset demokrat metotları hakim kılmanın yoludur. Siyaset bir yerde huzur verme yeridir. Siyaset bir yerde ülkenin birlikteliğini, kardeşliğinin gücünü kuvvetlendiren bir alan halindedir. DYP, bu çerçeve içerisinde sorunların çözülmesinden yanadır. Karşı karşıya kaldığımız durumu aşacak güç; demokrasinin büyük gücü, milletin sarsılmaz ve değişmez iradesidir. Bu iradeyi görerek yola devam edebilmek mümkün olacaktır."


Meselelerin uzlaşma ve siyaset içinde çözülmesi gerektiğine işaret eden Ağar, Anavatan Partisi ile süren 'kardeşane' ilişkilerin sürece olumlu katkı sağladığını ve bu ilişkilerin bundan sonra da devam edeceğini belirtti. "Demokrasiyi yaşatma, demokrasiyi geliştirme, demokrasiyi yürütme mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" diyen Ağar, şöyle devam etti:


"60 yıllık geleneksel ve güçlü çizgimizin de vazgeçilmez ve kararlı yolunun bu olduğunu sizlere ifade ediyoruz. Yüce milletimiz huzur içerisinde olmalıdır. Bugünün de yarının da Türkiye'nin huzuruna, Türkiye'nin geleceğine, Türkiye'nin rahatlığına yönelik mesajlar her kesimden verilmelidir. Pazartesi, Türkiye'de bir endişenin değil bir umutlu bekleyişin günü olmalıdır. Siyasetin görevi budur ve biz bu sorumluluk içerisinde ve bu inanç içerisinde yolumuza devam ediyoruz."


Ağar, 'Genelkurmay'dan böyle bir açıklama bekliyor muydunuz ya da tahmin ediyor muydunuz?' sorusuna, "Hayır. Herkes gibi gece geç saatte biz de öğrendik" karşılığını verdi. 'İktidara yakın bir yayın organının yazarı bugün bir tv programında sizin, sayın Baykal'ın ve Mumcu'nun Genelkurmay'ın bu açıklamasından daha önceden haberdar olduğunuzu söyledi. Böyle bir şey var mıydı?' yönündeki bir soru üzerine Ağar, şunları söyledi:


"Benim adım Mehmet Ağar. Ben siyasette milletten başka bir güce boyun eğmeden, Allah'tan başka bir şeyden korkmadan yürüyen bir adamım. Siyasette millet dışında hiçbir yolun içinde benim yerim olamaz. Kim söylüyorsa çıkar, ortaya bunu gelir, bizim karşımızda söyler. Bize kimse bu şekilde konuşamaz. Türkiye'de siyasetin millet eliyle, millet dirayetiyle, milletin dışında hiçbir istikamet almadan yürüyen bir adamım ben. Beni buralara millet getirdi, millet götürür. Bunun dışında herhangi bir şey söz konusu dahi olamaz. Kimsenin bize herhangi bir şey söylemesi söz konusu olamaz."

Ağar, 'Genelkurmay'ın açıklamasını Anayasa Mahkemesi'nin kararında etkili olabileceğini düşünüyor musunuz?' şeklindeki bir soruya, Türk yargısının bağımsız olduğunu anımsatarak, "Yüce mahkeme yargıçları herhalde kendi konumlarını herkesten daha iyi takdir ederler diye düşünüyorum. Onların her türlü gelişen olaylar dışında meseleyi hukuk çerçevesi içerisinde değerlendireceklerini ben düşünüyorum. Bugün böyle bir süreç varsa o süreçte de o kararı verecek olan yüce heyetin her türlü etkiden bağımsız, hukuk kuralları içerisinde karar vereceğine inanıyoruz biz, inanmak istiyoruz" karşılığını verdi.


Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. tur oylamasına katılan Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan ve Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan'ın durumuna ilişkin soruya ise Ağar, "Siyasette en iftihar ettiğim hiç kimseyi aldatan olmadım, aldatan olmaksa bu milletin takdirindedir. Bir hukuki sürecin oy birliğiyle başlatıldığına dair Genel İdare Kurulumuzun böyle bir kararı vardır. Siyasette kararları, kendi hakkında kararları insanların tutum ve davranışları belirler. Kimsenin ayrıca bir karar vermesi de gerekmiyor"şeklinde konuştu.

Ağar, her iki milletvekiliyle ilgili hukuki sürecin işlediğini vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:40

İLGİLİ HABERLER