Gündem
  • 31.3.2006 14:50

AĞAR'DAN ERDOĞAN'A "TELEVİZYON MESİH'İ" BENZETMESİ

MUAMMER TAN
ANKARA - DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ulusa Sesleniş" konuşmasıyla ülkenin sorunlarından ne kadar kopuk olduğunu açıkça ortaya koyduğunu savunarak, "Kendini televizyon Mesih'i zanneden başbakana sesleniyorum, Ulusa Sesleniş konuşmalarıyla terör önlenmez" dedi.
DYP Genel Başkanı Ağar, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nden yaşanan olaylara işaret ederek, günlerdir milletin, terör örgütünün azgınlığı karşısında ne yapacağını bilemeyen bir iktidarın aczine şahit olduğunu belirtti. "Bu tablo karşısında ortaya çıka çıka 'Ulusa Sesleniş' konuşmasında 3-5 satır beylik lafla terörü yönetebileceğini zanneden bir iktidar anlayışı çıkmıştır" diyen Ağar, "Olaylar başladığında, alışılageldiği üzere başbakanın yurtdışında bulunması bir talihsizlik, ancak hiçbir şey olmamış gibi seyahatini sürdürmesi ise basiretsizliktir" ifadesini kullandı. Terör olaylarına önem vermiyormuş havası oluşturularak olayların önlenemeyeceğini vurgulayan DYP lideri Ağar, "Kendini televizyon Mesih'i zanneden başbakana sesleniyorum, Ulusa sesleniş konuşmalarıyla terör önlenmez. Başbakanın durmadan 'Tek vatan, tek millet, tek bayrak' diye söylenmesi bu değerlerin ayakta tutulmasına yetmez. Bu niyet bildiriminin arkasında sağlam bir irade, terörle mücadele için kararlı bir yaklaşım gerekir. 3 küsur senedir terör örgütünün derlenip toparlanmasına seyirci kalmış, sorunun güvenlik, sosyal ve ekonomik, uluslar arası köklerine ilişkin parmağını kımıldatmamış bir iktidarın şimdi terörle mücadele edeceğine inanmak mümkün değildir. Terör örgütü tam dişine göre bulduğu bir iktidarın üzerinden yeni kazanımlar elde etmenin peşindedir. Ekonomide, toplumsal sorunlarda, dış siyasette biten iktidar, terörle olan imtihanını da kaybetmiş, yolun sonuna gelmiştir" açıklamasını yaptı.
Ağar, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu, mevcut iktidarın beceriksizliğine rağmen terörle mücadeleyi en kısa zamanda sona erdirecek imkan ve araçlara sahip olduğunu vurguladı. Çarenin doğrudan doğruya milletin ta kendisi olduğuna işaret eden Ağar, "Terör dahil ülkenin tüm sorunların çözümü yolunda atılacak ilk adım bir erken seçimle iradenin tazelenmesidir" dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:41

İLGİLİ HABERLER