
Ağrı'da seçim öncesi gerginlik
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, beraberinde kalabalık bir heyetle saat 15.00 sıralarında Cumhuriyet Caddesine çıkarak esnaf ziyareti yaptı. Soylu ve yanındakiler PTT Caddesinden geçerek Ak Parti İl Başkanlığına giderken BDP'lilerle aralarında sözlü sataşma yaşandı. Kağızman Caddesi'nde gerginlik tırmanırken Ak Partili ve BDP'liler birbirlerine taş attı. Bunun üzerine olay yerine Emniyet Müdürlüğünden Çevik Kuvvet ekibi sevk edildi. Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ile BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, partilileri yatıştırdı. Bunun üzerine kabalık dağıldı.
CHP'Lİ VEKİLE DE MÜDAHALE
Adana'da Gezi olaylarının yıl dönemi nedeniyle yürümek isteyen gruplara polisin müdahalesi sırasında 27 kişi de gözaltına alındı. Atatürk Parkı'nda eylemin ardından aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 50 kişilik grup şarkı söyledi. Polis bu gruba da jopla müdahele edip dağıttı.
Gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyen Adana CHP Milletvekili Turgay Develi, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve çok sayıda kişiyi polis kalkanla itekleyerek dağıtmaya çalıştı. CHP Milletvekili Turgay Develi'nin boğazına sarılan polis, avukatlara da kalkanlarla vurdu. Bir kişi ise 'Vekile sarılma' diye bağırdı. Polisler, bu kişiye de park içinde kovalayarak uzaklaştırdı.(DHA)
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:37