Gündem
  • 18.1.2013 19:24

AK Parti MKYK'da ne konuşuldu?

AHMET TOPAL
ANKARA - Çelik, Diyarbakır'daki cenaze töreni için ise, "Orada devlet, polis üzerine düşeni yapmıştır. Vatandaş da orada sağduyusunu ortaya koymuştur. Bu da son derece memnuniyet vericidir" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti MKYK toplantısıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen basın toplantısına ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand'ın vefatıyla ilgili açıklamalar yaparak başlayan Hüseyin Çelik, "Biz AK Parti camiası olarak Sayın Birand'a Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi. "Türkiye'nin başı sağ olsun" diyen Çelik, "Dikta özlemcileri hiçbir zaman kendisini sevmediler. Her zaman itip kaktılar" diye konuştu.
İnsanların öldükten sonra değerinin anlaşıldığını anlatan Çelik, "Keşke insanlar hayattayken de onları anlayabilsek ve birbirimizi daha çok sevebilsek" diyerek vefat eden Mehmet Ali Birand'ın da renkli bir insan olduğunu, ardından bir çok eser bıraktığını söyledi. Mehmet Ali Birand'ın çektiği belgesellere de vurgu yapan Çelik, Birand'ın son olarak ise "Erdoğan'lı Yıllar" adı altında Başbakan Erdoğan ve Bedüizzaman Said Nursi ile ilgili belgesel hazırlama gayreti içinde olduğunu kaydetti. Çelik, Birand'ın yetiştirdiği gazetecilerin bu yarım kalan belgeselleri tamamlamaları yönündeki temennilerini de paylaştı.

DİYARBAKIR'DAKİ CENAZE TÖRENİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Diyarbakır'da 3 PKK'lı kadının cenaze töreni ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Çelik, "Genel olarak sağduyunun hakim olması, herkesin hassasiyetle davranmış olması son derece sevindiricidir. Demek ki istendiği zaman olabiliyormuş. Biz dün orada bir olay çıkmamış olmasını, hiç kimsenin burnunun kanamamış olmasını, kamu mallarına bir zarar verilmemiş olmasını önemsiyoruz. Bunu önemle not ediyoruz. Orada devlet, polis üzerine düşeni yapmıştır. Vatandaş da orada sağduyusunu ortaya koymuştur. Bu da son derece memnuniyet vericidir. Demek ki istendiği zaman barışçı büyük toplantılar yapılabiliyor" şeklinde konuştu.
Çelik MKYK toplantısına ilişkin ise iç siyasi gelişmelerin, dış siyasi gelişmelerin ele alındığını söyleyerek, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun birer sunum yaptığını anlattı. Çelik Başbakan Yarrdımcısı Ali Babacan'ın da ekonomi ile ilgili kurula bilgiler verdiğini bunun üzerine müzakereler yapıldığını kaydetti.
Suriye konusunun da yine gündeme geldiğini belirten Çelik, bugün itibariyle Suriyeli sığınmacı sayısının 157 bin 500 olduğunu kaydetti.
Mali'de gerçekleşen operesyonlara da değinen Çelik, Mali'nin çok zengin maden toprakları olduğunu belirterek, "Ümit ederiz ki en kısa sürede orada da herşey yoluna girer" dedi.

"BUGÜN BORSA REKOR KIRDI"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ekonomi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Dünyadaki ekonomik durumun iç açıcı olmamasına rağmen Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin ümit verici olduğunu kaydeden Çelik, Türkiye'de son 1 yılda 1 milyonluk ilave istihdam sağlandığını, enflasyonun son 44 yılın en düşük rakamlarına düştüğünü ifade etti. "Faiz oranları bütün zamanların en düşüğüne inmiştir" diyen Çelik, Türkiye'nin bugüne kadar ne çektiyse faizden çektiğini belirtti. Çelik, borsa ile ilgili olaraksa "Bugün borsa bir rekor kırdı. Bir zirve yaptı, 85 bin puanın üzerine çıktı. Borsadaki bu yükselişte yine güzel bir gelişmedir" şeklinde konuştu.
Anadilde savunma konusunun MKYK'nın gündemine geldiğini anlatan Çelik, bu kanun tasarısının ise önümüzdeki haftadan itibaren TBMM'de görüşüleceğini kaydetti.

"TÜRKİYE'NİN İYİ YERLERDE OLMASINI İSTEMEYENLERİ SEVİNDİRMEYELİM"
İmralı görüşmelerine de değinen Çelik, Başbakan Erdoğan'ın görüşme süreci ve ona bağlı olan gelişmelerle ilgili olarak kurulu bilgilendirdiğini söyledi. "Kimsenin kan dökmediği, kanının dökülmediği bir toplum istiyoruz" diyen Çelik, yeni süreçle ilgili olarak çok önemli bir iklimin yaşandığını ifade etti. Yeni sürece yönelik MHP'nin dışında siyasi ve toplumsal bir destek olduğunu anlatan Hüseyin Çelik, "Artık herkesin kan dökerek, can alarak bir yere varılamayacağını anlamış olduğunu önemsiyoruz" şeklinde konuştu.
"Türkiye'nin iyi yerde olmasını istemeyenleri sevindirmeyelim" diyen Çelik, Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesini ise "Paris'teki olayın bu süreci sabote etmeye yönelik olduğunu düşünüyoruz" diyerek değerlendirdi. Çelik ayrıca bu sürece yönelik hükümetin kararlı olduğunu kaydederek şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bu konuda kararlılığımız vardır, gayretimiz vardır. Huzurun, kardeşlik ortamının her tarafa hakim olması; çoğulcu bir yapı içinde herkesin kendi farklılıklarını koruyarak ortak paydalarda yaşaması ve paylaşımcı bir toplum olmamız çok önemsediğimiz bir şeydir. Kimsenin kan dökmediği, kimsenin kanının dökülmediği bir toplum istiyoruz. Bu kan, bu gözyaşı dursun ve bununla ilgili çok önemli bir iklimi yakaladığımızı düşünüyorum."

"FRANSIZ MAKAMLARINDAN GELMİŞ RESMİ BİR BİLGİ YOK"
AK Parti Genel Başbakan Yardımcısı Hüseyin Çelik, açıklamalarının ardından ise gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Çelik bir gazetecinin Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının infazıyla ilgili olarak Fransız makamlarından Türkiye'ye gelmiş resmi bir bilginin olup olmadığını sorması üzerine şunları söyledi:
"Türk hükümetine Fransız Hükümetinden bildirilmiş henüz resmi bir bilgi yoktur. Zaman zaman Fransız polisine dayanarak medyamızda haberler çıkıyor. Bakıyorsunuz başka bir medya mensubu 'Türk medyasında böyle bir haber çıktı ama ben bunları duyunca hayret ediyorum' falan diyenler oluyor. Fransız makamları tarafından net, açık ve herkesin 'tamam işte budur' diyebileceği bilgiler gelmeden bu konuda söyediklerimiz ve söyleyebileceklerimiz sadece öngörülerimizden ve tahminlerimizden ibarettir. Dolayısıyla henüz böyle resmi elimizde Fransız makamlarından Türk makamlarına, hükümete bildirilmiş resmi bir açıklama yok."

"MİSAFİRHANELERLE İLGİLİ HÜKÜMETİN ALDIĞI BİR KARAR VAR"
Hüseyin Çelik, devlet memurlarının tatil yaptığı misafirhaneler konusunun gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine ise şöyle konuştu:
"Gündeme gelmedi ama konun detayına vakıfım. Evet Bakanlar Kurulu'nda böyle bir karar alındı. Özellikle yaz kampları adı altında Türkiye'de çok sayıda bu tür tesis var. Bunların kamu lehine, topluma kazandırılması, tabi ki memurlarımızın bu ihtiyacının da karşılanması yine yönünde hükümetin bir çabası var, bir programı var. Bunun detayları ortaya çıktığı zaman ilgili hükümet yetkilileri, sizinle bunu paylaşacaktır, kamuoyuyla paylaşacaktır. Ama bu yönde hükümetin aldığı bir karar var. Zaten birinci ağızdan, Sayın Başbakan tarafından da bu kamuoyuyla paylaşıldığı için bu konuda fazla bir şey söylememe gerek yok. Evet böyle bir şey var."

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:20

İLGİLİ HABERLER