Gündem
  • 11.9.2013 11:48

AK Parti'de CHP skandalı büyüyor...

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP'ye gönderilen yeni listede, Kayseri'de 400 CHP üyesinin daha AK Parti'ye üye yapıldıkları ve bu nedenle CHP üyeliklerinin silindiği bildirildi. AK Parti'ye üye yapılanlar arasında yer alan partinin il delegeleri, bu pazar yapılacak CHP il kongresinde oy kullanamayacak.

Kayseri'de bir süre önce aralarında İl yöneticilerinin de bulunduğu 1000'e yakın CHP'linin istemleri dışında AK Parti'ye üye yapıldıkları belirtilmişti. Bu durum üzerine CHP'liler  konuyu yargıya taşıdı. CHP üyelerinin yanı sıra kamu görevlilerinin de yaşadıkları mağduriyeti yargıya taşımasının ardından, olayla ilgisi olduğu belirtilen AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas, hâkim karşına çıktı. Temmuz ayı başında Kayseri 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davalarda mahkeme, partinin iki ilçe başkanına ayrı ayrı 'Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet' suçundan temyiz yolu kapalı olmak üzere 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek, hükmün ertelenmesini kararlaştırmıştı.

KONGREDE OY KULLANAMAYACAKLAR

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP'ye 28 Ağustos 2013 tarihli gönderilen yeni üye listesinde, Kayseri'de 400 CHP üyesinin daha, AK Parti'ye üye yapıldıkları ve bu nedenle CHP'den üyeliklerinin silindiği ortaya çıktı.

Yeni listede AK Partili yapılan isimler arasında CHP il delegelerinin de yer alması dikkat çekti. Listede isimleri yer alan delegeler, parti üyelikleri silindiği için 15 Eylül 2013 pazar günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde yapılacak olan olağanüstü il kongresinde de oy kullanamayacak.

YARGIYA TAŞIYACAKLAR

İstemleri dışında AK Parti'ye üye yapıldıkları belirtilen il delegeleri Hüseyin Perişan ile Ersin Durmaz'ın da, diğer partililer gibi konuyu yargıya taşıyacakları ifade edilirken, CHP Kayseri İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, sorumluların sadece Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefetten değil, 'evrakta sahtecilik' suçundan da yargılanmaları gerektiği savunuldu.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:07

İLGİLİ HABERLER