Gündem
  • 2.3.2021 21:04

AK Parti'den HDP açıklaması: Hdp'yi kapatacağız

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yaptığı açıklama "Biz inşallah milletimizin nezdinde HDP'yi kapatacağız. Milletimizin artık bu partiden ümidi kalmamıştır. 83 milyon, bu partinin kapatılmasını hem siyaseten sandıkta hem de hukuken anayasal düzen çerçevesinde arzu etmektedir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, CHP ve İYİ Parti'nin birlikte iş tuttuğu terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Özkan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Biz inşallah milletimizin nezdinde HDP'yi kapatacağız. Milletimizin artık bu partiden ümidi kalmamıştır. 83 milyon, bu partinin kapatılmasını hem siyaseten sandıkta hem de hukuken anayasal düzen çerçevesinde arzu etmektedir."

BAHÇELİ: ACİLEN KAPATILMALI

MHP Lideri Devlet Bahçeli açıklamasında, "Siyasi partilerin kapatılması Anayasa Mahkemesi'nce kesin olarak karara bağlanmaktadır. Kapatmaya konu eylemlerin yalnızca işlenmiş olması yeterlidir. HDP diye bir partiden, söz etmek artık mümkün olmayacaktır. Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır. Ayrıca başka bir ad altında, mesela Demokratik Bölgeler Partisi isimli paravan terör oluşumu çatısıyla bile tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir." ifadelerini kullanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 2.3.2021 21:50

İLGİLİ HABERLER