Gündem
  • 8.8.2022 00:59

AK Parti'den İstanbul'a sürpriz aday

Eski bakan o şehrin büyükşehir başkanlığını istiyor! Affını talep edip gitmişti…

Yerel seçimlerle ilgili iddialara bir yenisi daha eklendi. İBB Başkanlığı için kulislere yansıyan iki bakanın ardından eski bir bakanın daha adı belediye başkanlığı ile anılıyor.

İktidar, yerel seçimleri de bugünden konuşmaya başladı. İddialara göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayları arasında gösteriliyor.

Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı düşündüğü konuşuluyor.

Gazete Duvar'ın "Duvar Arkası" bölümünde, "İktidarın gündeminde sadece 2023'teki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri yok. Genel seçimlerden yaklaşık bir yıl sonra yapılacak yerel seçimler de bugünden konuşulmaya başlandı. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayları son günlerin kulisleri arasında öne çıkıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayları arasında gösteriliyor. Ancak sadece İstanbul değil farklı iller için de aday adayları var. Kulislerde Adalet Bakanlığı görevinden affını isteyen Abdülhamit Gül’ün de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı düşündüğü konuşuluyor" ifadesine yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 9.8.2022 00:19

İLGİLİ HABERLER