AK Parti'den Suriyeli hamlesi

2 dk okuma
AK Parti'den Suriyeli hamlesi

Hızlı Özet

Türkiye’de geçici koruma altında yaşayan sığınmacılarla ilgili önemli mesajların verildiği toplantıda Osmanlı döneminden Cumhuriyet dönemine kadar din ve ırk ayrımı gözetmeksizin sığınmacılara hoşgörü ile yaklaşıldığı ve açık kapı politikası yürütüldüğü ifade edildi.






Teşkilata Suriyeli talimatı



4,5 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye, bir yandan mülteci karşıtıymış gibi gösterilirken diğer taraftan Suriyelilere karşı düşmanlık körükleniyor. AK Parti yönetimi, Ankara’da toplanan il başkanlarına, vatandaşlara ulaşıp “kara propagandaya karşı Suriyeli misafirlerle ilgili gerçekleri anlatma ödevi” verdi.



Parti’de geçtiğimiz cuma günü yapılan il başkanları toplantısında, teşkilatlara Türkiye'deki Suriyeliler üzerinde oluşturulmak istenen algı operasyonlarına karşı ödev verildi. İl başkanlarına kamuoyunda Suriyeliler hakkında yayılan yanlış bilgilerin aslı paylaşılırken, gerçeklerin illerinde halka anlatılması istendi.



Türkiye’de geçici koruma altında yaşayan sığınmacılarla ilgili önemli mesajların verildiği toplantıda Osmanlı döneminden Cumhuriyet dönemine kadar din ve ırk ayrımı gözetmeksizin sığınmacılara hoşgörü ile yaklaşıldığı ve açık kapı politikası yürütüldüğü ifade edildi. Ayrıca, dünyada savaşlara ve mağduriyetlere karşı duran tek lider olduğu, bu kişinin de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğu vurgulandı.



KATKI PAYI ALINACAK



Sığınmacıların sağlıkta öncelikleri olduğuna yönelik kamuoyunda doğru olmayan bilgilerin de paylaşıldığı toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Suriyelilerden, aldıkları sağlık hizmeti karşılığında katkı payı alınacağı örnek olarak gösterildi.


Toplamda 29 ilde 189 tane Göçmen Sağlık Merkezi olduğu belirtilen toplantıda, Suriyeli sayısının 20 bin ve üzeri olduğu yerlerde Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezi oluşturulduğu bilgisi paylaşıldı. Bu merkezlerde temel sağlık hizmetlerinin yanı sıra çocuk, kadın doğum gibi pek çok hizmetin de verildiği hatırlatıldı. Bu merkezlerin daha aktif kullanılması talimatı verildi.



VATANDAŞA DOĞRULARI ANLATIN



Toplantıda, Suriyeliler üzerinden oluşturulmak istenen algıya da dikkat çekilerek, kamuoyunda yanlış bilgilerin de paylaşıldığına vurgu yapıldı. Başkanlara, halka “Suriyelilerin istediği üniversiteye sınavsız girdiği, TOKİ tarafından yapılan sosyal konutların Suriyelilere bedava verildiği, Suriyeli öğrencilerin tamamına devlet bütçesinden karşılıksız burs sağlandığı, Suriyelilerin seçimlerde oy kullandığı” gibi yanlış bilgiler verildiği belirtildi. Bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığının altı çizildi. Özellikle başkanlara bölgelerine döndüklerinde bu şehir efsanelerinin yalan olduğu ve bunların yerine doğruları vatandaşlara anlatmaları istendi.



YENİŞAFAK



 




Bu haber 362 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ahbap Soruşturması Derinleşiyor: Haluk Levent gurbetçileri de söğüşlemiş
Gündem

Ahbap Soruşturması Derinleşiyor: Haluk Levent gurbetçileri de söğüşlemiş

6 Şubat depremleri sonrası toplanan bağışlara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent'in de aralarında bulunduğu 14 kişi, mali usulsüzlük suçlamalarıyla cezaevine gönderildi. Soruşturma, milyarlarca liralık para transferlerini ve şüpheli işlemleri mercek altına alıyor.

Habervitrini12965 Görüntüleme
Son dakika... Levent Üzümcü gözaltına alındı
Gündem
#Levent Üzümcü#Soruşturma#gozalti

Son dakika... Levent Üzümcü gözaltına alındı

Tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Habervitrini10664 Görüntüleme
Noterlerle ilgili yeni karar! Ev ve araba alıp satacaklar dikkat: İptal edildi
Gündem
#Temel Haklar#Dinlenme Hakkı#Hafta Tatili

Noterlerle ilgili yeni karar! Ev ve araba alıp satacaklar dikkat: İptal edildi

Anayasa Mahkemesi (AYM), noterlerin tatil gün ve saatlerinde çalışmasının yönetmelikle belirlenmesini Anayasa’ya aykırı buldu. Resmi Gazete’de yayımlanan...

Habervitrini9458 Görüntüleme
Haluk Levent hapsi boyladı.. 14 ahbabı da tutuklandı
Gündem
#Haluk Levent#Ahbap Soruşturması#Çiğdem Acil

Haluk Levent hapsi boyladı.. 14 ahbabı da tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen AHBAP Derneği soruşturması çerçevesinde, ikinci dalga operasyonda alıkonulan ve aralarında Çiğdem Acil ile Ceyda Köse'nin de olduğu 11 şüpheli adli makamlara sevk edildi. Daha önceki operasyonda gözaltına alınan dernek başkanı Haluk Levent dahil 14 kişi ise tutuklanmıştı.

Habervitrini11053 Görüntüleme