Gündem
  • 30.3.2013 16:41

Ak Parti'nin son oy oranını açıkladı!..

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Silahla ve şiddetle onlar da bir neticeye varamadılar, maalesef biz de sonucu bulamadık" dedi. Arınç, son yaptırdıkları ankette AK Parti'nin oyunun yüzde 53 oranında çıktığını ifade etti.
 Eğitim kampının ilk gününde Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu tarafından partililere, “Teşkilatta Koordinasyon ve İlişkiler” konusunda seminer verildi.
Eğitim kampında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bütün teşkilatlarımızı tek vücut görmek büyük mutluluk. Bu toplantılarımız Türkiye genelinde büyük coşku ile devam ediyor. Bu tür çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız. Çünkü tam bir yıl sonra bugün belediye seçimleri olacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa ve ilçelerinde belediye başkanlıklarını kazanmak zorundayız. Sadece Manisa’da değil, büyükşehir olan illerimizde aynı başarıyı yakalamak için çalışmalıyız. Salihli’deyiz. Salihli uzun yıllar siyaset yaptığım bir ilçe. Salihli’de birlikte siyaset yaptığım değerli bir insan yaşadı; İzzet Şişman. Özellikle Refah Partisi döneminde birlikte çalıştık. Çok çalışkan, prensipliydi. Genç yaşta vefat etti. Almanya’da işçi olarak çalışıyordu. Almanya’ya gittiğimde onu ziyaret etmiştim. Bir avuç idealist insan orada inançlara bağlı şekilde çalıştılar, teşkilat kurdular. Sonra döndüler ve Manisa’ya gelip emrinizdeyiz dediler. Salihli gibi bir yerde ilçe başkanı bulmak kolay değil. Salihli’de hemen İzzet Şişman’ı ilçe başkanımız yaptık. 24 saatlerinin 23 saatlerini davaları için harcadılar. İzzet Şişman ve kardeşlerini sevgiyle hatırlıyoruz. Çok güzel bir insandı. İşine bağlı bir insandı. Çok çileler çekti, Allah ona rahmet eylesin. İkinci bir hatıram ise bu otelle ilgili. 2010 yılının Ağustos ayında buranın temelini atmıştık. O zamanda değerli bir arkadaşımız vardı. O da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı. O da Hakk'ın rahmetine kavuştu. Onu da rahmetle anıyoruz" dedi.

"ERDOĞAN, 6 AY SONRA MENDERES'İN REKORUNU KIRACAK"
Arınç, "AK Parti, Manisa’da 11 yıldan bu yana hep başarılı oldu. 2002 yılında Manisa’da 6 milletvekili çıkarttık. 2007 yılında ise yüzde 30 olan oyumuz yüzde 41’lere ulaştı. Son seçimde ise yüzde 47’yi yakaladık ve 5 milletvekili arkadaşımızla yola devam ettik. Bunun için sizlere ve bizlere gönülden destek veren Manisa'nın güzel insanlarına teşekkür borcumuz var. Yaşasın Manisa, yaşasın Manisa'nın AK Parti’ye olan desteği. AK Parti son seçimde Manisa'da 407 bin oy aldı. Çok şükür. Bu, çalışmanın ve milletin bize olan güveninin sonucudur. Önümüzdeki her seçimi Allah'ın izniyle kazanacağız. Yüzde 22 ile 1999 seçimlerinde DSP'yi birinci yapan millet, 3,5 yıl sonra DSP’yi baraj altında bıraktı. Biz demokrasiye inanmış insanlarız. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, çok partili siyasi hayata geçiş yaptığımız 1950 yılından sonra en uzun süre başbakanlık yapan kişi oldu. 6 ay sonra ise Adnan Menderes’in rekorunu da kıracak. AK Parti, referandum, yerel ve genel seçimler olmak üzere 10 senede 7 tane büyük sınavı başarıyla verdi" ifadelerini kullandı.

"İZMİR’İ KAYBETMEDİK DİYE ÖVÜNÜYORLAR"
Arınç, milletin hala CHP’ye güvenmediğini kaydederek, "Son 60 yıllık çok partili siyasi hayatta bugün AK Parti'nin geldiği nokta ortada. CHP’nin durumu da ortada. Millet hala sana güvenmiyor, senden ümitli değil. Şöyle bir kendine baksana, hatam nerede desene, millet bana 60 yıldır neden güvenmiyor desene be adam. CHP 63 yıldır iktidara gelemedi. 63 yıl yahu dile kolay. İnsanların çocukları evleniyor, torunları oluyor, CHP hala iktidara gelecek. Hala birbirlerini yiyorlar. Oy oranları ise hala yüzde 20’lerde. İzmir’i kaybetmedik ya diye övünüyorlar. Bu başarının bir sırrı var. Bu sırrın nedeni sizlersiniz. Siz neyseniz AK Parti o, AK Parti neyse millette o" diye konuştu.
Arınç bu arada partililerden, AK Parti’nin seçim şarkısının çalınmasını istedi. Seçim şarkısı bulunamayınca, AK Parti Manisa İl Genel Meclis Üyesi Cihan Sarı'nın cep telefonundan seçim şarkısı dinletildi.
AK Parti olarak bugüne kadar milleti aldatmadıklarını, aldatan partilerin ise durumlarının ortada olduğunu belirten Arınç, şunları söyledi: "AK Parti olarak daha çok çalışacağız. Millete hizmet yolunda elimizden geleni yapacağız. Dik duracağız, diklenmeyeceğiz. Hizmete endeksli siyaset yapacağız. Yıllarca ihmal edilen Anadolu insanını daha çok memnun edeceğiz. Dış itibarımız daha çok güçlü olacak. Bizim işimiz bu. Yalanla dolanla milleti aldatmak ve günü kurtarmak değil. DSP, ANAP ve DYP’nin yerinde yeller esiyor. Halka dayanmazsanız millet sizi ebediyen kapatır. 2007 yılında cumhurbaşkanlığı seçimlerinde DYP ve ANAP meclise girmedi ve cumhurbaşkanını seçemedik. Seçimden hemen sonra bu partilerin tabelaları indi. Millet onlara; 'cumhurbaşkanını seçin' dedi, onlar 3 kişiden korktular meclise girmediler. Biz 11 yıldır dimdik ayaktayız. Cesaretliyiz, inançlıyız, kararlıyız. Demokrasi ve özgürlükler artık güçlendi."

"İSRAİL, TARİHİNDE İLK DEFA RESMEN ÖZÜR DİLEDİ"
İsrail'in Mavi Marmara baskınına ve 3 yıl sonra özür dilemesine de değinen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle devam etti: "Son günlerin en güzel gelişmesi ise İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi. Türkiye kendisine karşı yapılan haksızlığa direndi, karşı durdu. 2010 yılı Mayıs ayında Gazze’de ambargo vardı. İsrail, Mısır’dan dahi sınır kapısını kapatmıştı. Gazze’de insanlar en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyordu. Aktivistler, Mavi Marmara Gemisi ile yola çıktı. Bu gemide 30’a yakın ülkeden insan vardı. Gemiye korsan bir şekilde indiler ve 9 kişiyi şehit ettiler. İçlerinde papaz, Yahudi ve Musevi inancına sahip insanlar vardı. Gemiye el koydular. Yaşanan olay sonucu şehitlerimiz oldu. Şehitlerin karşılanmasına da hükümet beni görevlendirdi. İsrail bu olaydan dolayı Türkiye’ye her zaman üzüntülerini ifade eden sözlerle karşılık vardı. Biz İsrail’den açıkça özür dilemesi, bu insanların yakınlarına tazminat vermesi ve Gazze’ye, Filistin’e uygulanan ambargoyu kaldırması için direttik. 3 yıldır ben şahidim. Sürekli özür yerine geçebilecek kelime aradılar. Biz kabul etmedik. Tazminat istediğiniz kadar verelim dediler kabul etmedik. Ambargo şartında ısrarcı olduk. 3 şartımız da bir arada olmazsa olmaz dedik. Büyükelçimizi çektik onlarınkini de gönderdik. Hiç kimsenin aklına bile getirmediği hadise gerçekleşti. Sonunda Türkiye'nin dediği oldu. 3 isteğimiz açıkça kabul edildi. İsrail, tarihinde ilk defa resmen özür diledi. Bu kararlı bir politikanın sonucudur. İsrail denen ülkenin bir başkasından özür dilemesi onların tarihinde ve inancında mümkün olacak bir şey değil. Tazminat konusunda bana görev verildi. Tazminat hesapları yapılacak. Şehitlerimizin yakınlarıyla yaralılarımızdan görüş alacağız. Filistin’e uygulanan acımasız ambargo artık kaldırılmış olacak. Başbakanımızın, ambargonun kaldırılıp kaldırılmadığını yerinde görmek için de Nisan ayında Filistin ve Gazze ziyareti yapması planlanıyor."

"MHP’DEN BİR HAFTADIR SES ÇIKMADI"
Arınç, "Bize güç veren teşkilatlarımıza, yüce milletimize teşekkür borcumuzu var. Bu başarıyı kimse görmemezlikten gelemez. CHP, İsrail’in özür dilemesinden sonra 72 saat ağzını bile açamadı. Birisini görevlendirdi, onun da ne dediğini kimse anlamadı. Ben, CHP'lilerin içlerinden geçip de söylemediklerini söyleyeyim; 'bu muhteşem bir başarıdır. Bu AK Parti'nin başarısıdır.' MHP bir haftadır ses çıkarmadı. 75 milyon insanımızın helal olsun dediğini duyuyoruz" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ'NİN OYU YÜZDE 53"
Konuşmasında anketlerden bahseden Arınç, “Son ankette AK Parti’nin oyu yüzde 53, CHP yüzde 22, MHP ise yüzde 12... Kararsız seçmenleri de dağıtırsak AK Parti'nin oyu dudak uçuklatır. Bu anketi de CHP’nin çok saygı duyduğu bir anket kuruluşu yaptı” dedi.

"SİLAHLA VE ŞİDDETLE ONLAR DA BİR NETİCEYE VARAMADILAR, MAALESEF BİZ DE SONUCU BULAMADIK"
Çözüm sürecine de değinen Arınç, şu ifadelere yer verdi:
"Allah'ın izniyle sırada yeni anayasa var. Onu da yapacağız. Bu sürece halkımız destek veriyor. Ancak destek oranı Ege Bölgesi'nde az. Yüzde 50’ye yakın ama yüzde 50'nin altında. Onun için burada konuşmak yetmez, bu süreci bütün millete anlatmak lazım. Türkiye'nin binlerce şehidi oldu, binlerce gazisi oldu bu süreçte. Anneler gözyaşı döktü. 1978 ve 1978'lerde 3-5 eşkıya vardı. Bu eşkıyalar 1980'lerde parti kurdular. İlk eylemlerini de Eruh’ta yaptılar. Bu baskın PKK için bir milat oldu. Eruh’ta yıllar sonra valisi, kaymakamı, köyün ileri gelenleri birlikte halay tuttular. Bu bizim çözüm sürecinde iyi işler yaptığımız gösteriyor. 3 aydır baskın, mayın patladı haberi var mı? Yok. Bu kanlı akrep, artık Türkiye'nin gündeminden düşsün. Bütün amacımız bu. Geçmişte OHAL dışında bir şey yapılmadı. Siyasi suikastlar, Jitemler, faili meçhuller hep o dönemlerde oldu. Daha çok baskı, şiddet, silah hep bu dönemlerde oldu. Maalesef bu yöntem örgüte sempatiyi arttırdı. Görevi devraldığımızda ülkede kişi başına milli gelir 2 bin dolardı. Şimdi ise 11 bin 500 dolara çıkarttık. Türkiye’de terör bir hastalık. Bunu anlamamız lazım. Teröre yol açan bataklığı kurutmazsanız, sizi rahatsız etmeye devam edecektir. İnsanlar kendi kimliklerini rahat ifade edemiyorsa bu bir bataklık nedeni... Yoksulluk endişesi varsa bu da sebeplerden biri olabilir. Terörün ortaya çıkmasında en az 10 sebep var. Biz önce insan hakları ile bu işe başladık. Kürtçe yasağını ortadan kaldırdık. Artık konuşmak, yazmak, okumak yasak değil. Bu bizim zenginliğimizdir. Diyarbakır’da; 'bizi kardeş yapan Müslümanlığımızdır laiklik değil' dedim. Beni taşa tuttular. Türkiye artık geçte olsa gerçek laiklikle tanıştı. Bu topraklar üzerinde bizim yeniden kucaklaşmamız lazım. PKK inançsız zalim bir örgüt. Kendi insanını öldüren bir örgüt. En büyük tahribatı din adamlarına, Allah diyenlere, inananlara yapmıştır. Kendisine karşı çıkan bütün insanları yok etmiştir. Aynı zamanda arkadaşlar, silahla ve şiddetle onlar da bir neticeye varamadılar. Maalesef biz de sonucu bulamadık. Bunu açık yüreklilikle ifade ediyorum. 10 sebebin mutlaka kaldırılması gerekir ki, bu bataklık kurusun. Oranın insanı benim şuyum eksik kalmasın diye, Turgutlu’da 1 yaptıysak oralara 10 yapıyoruz. 28 Aralık’ta başlayan bu süreç 3 ay olmadan bakın ne aşamaya geldi. Bu millet bizim vatanseverliğimizden şüphe eder mi? Yoksa bize yüzde 53 destek verir miydi? Bize güveniyorlar, bizden önceki ıskartaların ne olduğunu biliyorlar. Hepsinin sabıkası, defosu var. Milletin desteği bizim üzerimizde. Bugün bu sürece karşı çıkan partilerin başarılı bir modeli yok. Hepsi silahla bu sürecin çözüleceğini sandılar. Sizden önce şehit sayısı daha azdı diyorlar. 1999, 2000 ve 2001 yıllarında eylem yapılmamışsa bu MHP'nin başarısı değildi. Adam can derdinden eylemsizlik kararı verdi örgüte. Biz vatandaşımızla kucaklaşıyoruz. Doğu ve Güneydoğu’da bile AK Parti 1. sırada. 11 vilayetin 10’unda birinci sıradayız. Terörle mücadelede en iyi sonuç alınacak şekilde yolumuza devam edeceğiz. Komutanlar ve amirler artık işi başında dağların tepesinde. Örgüt ilk defa karşısında çetin bir ceviz buldu. Geçtiğimiz yıl bin 200 terörist öldü. Örgüt artık istediğini yapamayacak hale geldi. Şemdinli ve Yüksekova’yı ele geçirmeye dahi çalıştılar. Örgütün silah bırakması ve ülke dışına çıkması konusunda önemli gelişmeler var. Bu konuda halkın ortalama desteği yüzde 58. CHP’nin bu konuda ne dediği belli değil. Edep dahil bilmezler. Densiz ifadeler kullanıyorlar. MHP ise sadece hakaret ediyor, bağırıyor. 'Senin çözüm önerin ne' diye soruyoruz, 'Kandil'e bayrak dikeceğiz, örgütü yok edeceğiz' diyorlar. Bahçeli sen çok saygılı birisisin. Ama devlet adamlığında MHP, 20 yıldır seni taşıyor. Devletin başına devlet gelecek ya. 3,5 yıl Ecevit'le Yılmaz’ın arasına oturdun. Sonunda barajın altında kaldın. 11 yıldır tek başımıza iktidarız. Sen bize çattıkça millete hakaret ediyorsun. Bursa mitingde bize hücum ediyorsun. Biz cesaretliyiz. Bu cesaret sayesinde başarıya ulaşıyoruz. Bu işin riski şu. Bu süreç inşallah başarılı olacak. Ey CHP siz destek vermezseniz, biz de başarılı olursak yüzde 20'yi zor bulursunuz. MHP sen ciyaklamalara devam edersen barajın altında kalırsın."
Salihli’de 2 gün sürecek olan eğitim kampına, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra; Genel Merkez Teşkilat Başkan yardımcıları Mahmut Göksu, Yrd. Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, AK Parti Manisa İl Koordinatörü ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Manisa milletvekilleri Muzaffer Yurttaş, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ ile eski milletvekilleri İsmail Bilen, Mehmet Çerçi, il ve ilçelerin başkanları, yönetim kurulu üyeleri, gençlik ve kadın kolları, il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı.

 

İHA
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:44

İLGİLİ HABERLER