KAYNAK : Haber Vitrini
LONDRA/ZÜRICH - İsviçreli bilim adamı, spermlerin sırasıyla bir sağa bir sola döndüklerini tespit etti. İngiliz New Scientist dergisinde yayınlanan habere göre, Zürich Üniversitesi'nde görevli nörobiyolog Peter Brugger'in yaptığı deneyler sonucunda, zorunlu olarak sağa döndürülen spermlerin, ilk fırsatta sola döndükleri ortaya çıktı.
Brugger, her dönüşün bir çeşit asimetri olarak tanımlanabileceğini, ters yöne yapılan bir dahaki dönüşün de bunu dengelediği açıklamasının yapılabileceğini söyledi.
Brugger, yaptığı deneyde 714 adet sağlıklı sperm kullandı. T şeklindeki bir tünel kullanan Brugger, spermlerin bir kısmının sağa bir kısmının da sola döndüğünü gözlemledi. Daha sonra yaptığı deneyde, T tünelinden önce spermleri bir labirentte sağa dönmeye zorlayan Brugger, bu sefer spermlerin çoğunun sola dönmeyi tercih ettiğini tespit etti.
Haberde, spermlerin bu özelliğinin, onların aynı yerde dönüp
durmalarını engellediği ve yumurtaya giden doğru yolu bulmalarına yardımcı olduğu belirtildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:58