Medya
  • 13.8.2022 09:55

Akit Gazetesi'nin sahibi Mustafa Karahasanoğlu hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Milli Görüş'ün duayen isimlerinden Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu (74) yaşında hayatını kaybetti. Karahasanoğlu bir süredir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi görüyordu.

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu vefat etti. Bir süredir rahatsızlığı bulunan Karahasanoğlu, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Karahasanoğlu'nun cenazesinin ikindi vakti Fatih Camisi'nde kılınacak namazın ardından defnedileceği öğrenildi.

DUAYEN İSİMLERDEN BİRİSİYDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, A Haber canlı yayınında "Her zaman gönlünde kalbinde aklında varlığında ruhunda yaşadığı ebediyet alemine göçmüş oldu. Kendisi hem Türk siyasetinin hem Türk medyasının çok önemli duayen isimlerinden birisiydi. Milli Görüş Hareketi içerisinde çok önemli görevler üstlenmişti." ifadelerini kullandı.

AKIN TARİHİN ÖNEMLİ TANIKLARINDAN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bir kaz daha Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Hem Akit camiasına hem hayatı boyunca birlikte olduğu bütün herkese yürüdüğü yoldaki arkadaşlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Allah cennetiyle cemaliyle müşerref etsin.

Mustafa Karahasanoğlu aslında yakın tarihin en önemli tanıklarından. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı bütün sıkıntıların Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı bütün saldırıların hedef alındığı bütün süreçlerin ve aynı zamanda Türkiye'nin bunları nasıl savuşturup bu ülkenin bu milletin kendi değerleriyle kendi özüyle nasıl adım attığının en yakın şahidi ve tanığıdır.

Kendini ülkesine inancına değerlerine vakfetmiş kıymetli bir şahsiyet aramızdan ayrıldı.

Mustafa Karahasanoğlu kimdir?

Karahasanoğlu 1948 yılında Erzincan'ın Kemaliye ilçesinin Başpınar köyünde doğdu. 1950 yılında İstanbul'a geldi. İlkokulu Kabataş'taki Namık Kemal İlkokulu'nda, orta öğrenimini Fındıklı Orta Okulu'nda, lise tahsilini ise Maçka Sanat Lisesi'nin elektrik bölümünde tamamladı. Liseyi 1968 yılında bitiren Karahasanoğlu, 1974 yılında Yıldız Üniversitesinin elektrik bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Milli Gazete'de müessese müdürü oldu.

Mustafa Karahasanoğlu siyasi çalışmalarına 1969 yılında Milli Nizam Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığı'yla başladı. 1973'de Milli Selamet Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanı, 1975 yılında Milli Selamet Partisi İstanbul Gençlik Kolu Başkanı, 1976-1979 yılları arasında Ankara'da Milli Selamet Partisi Genel Merkezi'nde Teşkilatlanma Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

Karahasanoğlu, 1979 yılında Milli Gazete Genel Yayın Yönetmenliğine getirildi, 1982 yılına kadar bu görevi devam etti. Bu dönemde Türkiye'de ilk defa temsilcilik sistemi ile gazete abone dağıtım sistemini kurdu. Karahasanoğlu 1983 yılında İslam Takvimini çıkardı. 1988'de Cuma Dergisini yayın hayatına sokan Karahasanoğlu, 1993 yılında günlük olarak yayınlanan Beklenen Vakit Gazetesini çıkardı.

28 Şubat dönemindeki baskılara, 312 Generalin açtığı dava sürecindeki tehditlere karşı taviz vermeden yayınlarını sürdüren gazetenin Almanya baskısı ise, Alman İçişleri Bakanı'nın mahkeme kararı olmadan verdiği yasaklama talimatı ile engellendi.

Güncellenme Tarihi : 13.8.2022 11:20

İLGİLİ HABERLER