Gündem
  • 7.10.2008 14:00

AKMAN'DAN İDDİALARA CEVAP

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman ülkenin gelişmemesi, geleceğinin mağdur olmaması bakımından hem içeriden hem dışarıdan gayret içinde olan kesimler bulunduğunu ifade ederek, "Benim o davayla hiçbir ilgim ve ilişkim yok, bunlarla yargı önünde hesaplaşmaya devam edeceğim" dedi.
"Çocuk Gerçeği ve Medya Okuryazarlığı Dersinin Önemi" konulu uluslararası panelin açılışını yapan RTÜK Başkanı Zahid Akman, toplantıya verilen arada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP'li RTÜK üyelerinin toplantıya katılmaması ile ilgili soru üzerine Akman, "Değerli arkadaşlar bizim RTÜK üyelerimiz vardır. A partili B partili üyelerimiz yoktur. Bazı arkadaşlar dün yaptıkları açıklamayla bugünkü panele katılmayacaklarını belirtti. Ancak bu panelle ilgili kararı RTÜK'ün üyeleri ile birlikte aldık. Hem yabancı konukların gelecek olması hem içerikle ilgili kararlar konusunda bakanlık makamına yetki verilmesi konusunda 9 kurul üyemizin tamamı da onay verdi. Ve o onay çerçevesinde bu panel gerçekleşiyor. Ancak dün bir takım mülahazalarla 3 arkadaşımızı bugün gelemeyeceklerini belirti buna saygı duyuyoruz" dedi. Akman, söz konusu kurul üyelerini gerekçeleri ile ilgili soruya, "Gördüğünüz gibi 500 kişilik salon tamamen dolmuştur. Yabancı katılımcılar geldiler. 2 gün boyunca çocukla ilgili ülkemizdeki akademisyenler uzman kişiler TV yayıncılığının çocuklar üzerine çocuklar ve medya okuryazarlığı konusu üzerine konuşmalar yapacaklar. Nihayetinde bu bilimsel bir toplantıdır. Bu ülkemizin çocuklarını ve gençlerini ilgilendirmektedir. Bu önemli bir konudan da kimsenin rahatsız olacağını sanmıyorum" yanıtını verdi.
Bir soru üzerine, Türkiye'nin geleceği ile ilgili yapılan faaliyetlere bazı kesimlerin karşı çıkıyor olabileceğini belirten Akman, şunları söyledi: "Bu genel bir ifade. Ülkenin gelişmemesi geleceğinin mağdur olmaması bakımından hem içeriden hem dışarıdan gayret içinde olanlar var. Ülkemizin daha müreffeh bir geleceğe sahip olması için bugün gençlerimize ve çocuklarımıza sahip çıkma zorunluluğu var. Bütün bu çalışmaları çocuklarımız ve gençlerimizin geleceği için yapıyoruz. O nedenle elbette Türkiye ilgili hedefi olanların ülkenin ileriye gitmemesi için bir takım gayretleri olanların bu çabalarını görmek için de çok fazla da gayrete lüzum yok."
Akman, Deniz Feneri davasıyla ilgili soruları da yanıtlayarak, "Benim bu davayla ilgili olarak şu anda bir şey söylemem gerek yok. Çünkü benim o davayla hiçbir ilgim ve ilişkim yok" dedi.
CHP'nin iddialarının yanı sıra, soruşturma tamamlanana kadar görevine ara verip vermeyeceği yönündeki soruyu da yanıtlayan Akman, "Bir şeyin var olabilmesi için birilerinin bunu ifade etmesi gerekmiyor. Bir soruşturma yapılabilmesi için soruşturma yapan kurumun soruşturma yapılan kişiye bir takım şeyler sorması gerekiyor. Almanya'da olmamam öyle bir çalışmanın yapılmamasına engel değildir. Adli yardım anlaşmaları çerçevesinde iki ülkenin yetkili kişi ve kurumları yazışmalarla bir takım şeyleri sorabilir, bunların hepsinin cevabını ben televizyon konuşmalarımda avukatım aracılığıyla yaptığım açıklamalar da ilettim. Bu nedenle kurumumu ve şahsiyetimi yıpratmaya yönelik çabalar şu anda belli mihraklar tarafından yönetiliyor ve yürütülüyor. Bazı kişiler de buna maalesef alet oluyor. Bunlarla yargı önünde hesaplaşmaya devam edeceğim. Bu konuyla ilgili açıklamaları yaptım. Bunların haricinde herhangi bir gelişme yok. Bir takım basın yayın organlarının spekülatif amaçlı, hiçbir gerçeği yansıtmayan iddialarını ciddiye alarak bu soruları sormanızı yadırgıyorum şahsen" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:39

İLGİLİ HABERLER