Gündem
  • 30.6.2010 16:52

AKP'Lİ BAŞKANIN KUMA ÖNERİSİ ESKİ KADIN BAKANI ÇILDIRTTI

Güneydoğu sorununu çözüm için getirdiği kuma önerisi büyük tartışmalara neden olan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’ya en sert tepki kendi partisinden geldi.

Belediye başkanının görüşlerini okudukça sinirlendiğini anlatan Akşit, “Çağdışı, sığ düşünceler” dedi. Sinirini alamayan Akşit, “Başka tabir kullanmak istiyorum ama bunun için terbiyem müsait değil” yorumunda bulundu.

Akşit, “Ümit ediyorum ki gereği yapılacaktır” diyerek partisinin belediye başkanıyla işlem yapması gerektiğini söyledi.

ÇAĞDIŞI-SIĞ DÜŞÜNCELER

Akşit belediye başkanının skandal sözlerini değerlendirdi. Belediye başkanının açıklamaları için “Kaale alınmayacak, basit açıklamalar” diyen Akşit şöyle devam etti:
”Bu konuda yetkili bir isim değil. Kendi şahsi görüşlerini, kafasındakileri anlatmış. Ne partisini, ne Türkiye’yi ne de komisyonumuzu bağlar. Çağdışı düşünceler. Sığ düşünceler. Başka tabir kullanmak istiyorum ama bunun için terbiyem müsait değil” dedi.

CAHİL BİRİ SÖYLESE BİR YERE KADAR

Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı olarak bu sözleri asla tasvip edemeyeceğini anlatan Akşit, öfkesini, “Kendi akıllı da bugüne kadar bu akıllar üretilmemiş mi? Kendisini ilgilendiren ilini ilgilendiren bir konu değil. Ne kadar çirkin şeyler. Talihsizlik olarak nitelendirmek istiyorum. Sözleri bir belediye başkanına da yakıştırmak mümkün değil. Cahil biri söylese bir yere kadar ama belediye başkanı söylüyor” sözleriyle dile getirdi.

GEREĞİ YAPILMALI

Akşit partisinin belediye başkanı olan Bakırcı’yla ilgili bir işlem yapılıp yapılmayacağıyla ilgili soruya ise, “Ümit ediyorum ki gereği yapılacaktır” yanıtı verdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER