Gündem
  • 30.6.2009 17:34

AKP'Lİ VEKİLDEN BAYKAL'A ÇOK AĞIR BENZETME !

AKP Ankara Milletvekili ve Çevre Komisyonu Başkanı Haluk Özdalga, Faşist general Franko yandaşlarının İspanya’da oynadıkları rolü bugün Türkiye’de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP’li yandaşlarının üstlendiğini öne sürdü. Özdalga, “Eğer CHP yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne giderse ben de onların peşinden kaçtıkları yere kadar gideceğim” dedi.

Özdalga yaptığı yazılı açıklamada, TBMM’de kabul edilen son yasa ile sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasına son verildiğini ve darbeye teşebbüs edenler dahil bazı suçlarda askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünün açıldığını söyledi. Bunların Türkiye’nin demokrasinin güçlenmesi için büyük önem taşıyan reformlar olduğunu savunan Özdalga, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başta olmak üzere tüm CHP sözcülerinin bu reformlara ağır ifadelerle karşı çıktığını kaydetti. Özdalga şunları söyledi:
“Baykal’ın ve CHP’nin bu tutumu, demokrasinin güçlenmesine karşı nasıl ikiyüzlü ve arsız bir muhalefet sürdürdüklerini bir kez daha gözler önüne seriyor. 1980’lerde İspanya’da demokratikleşme reformlarına direnen, faşist diktatör Franko yandaşları olmuştu. Ama bu direnişleri sonuç vermedi. Demokratik İspanya, AB’nin en çarpıcı başarı örneklerinden biri oldu. General Franko yandaşları da tasfiye edildi. Faşist General Franko yandaşlarının İspanya’da oynadıkları rolü bugün Türkiye’de Baykal ve CHP’li yandaşları üstlenmiş durumda. Tarihin acı cilvesi, Baykal o tarihlerde İspanyol sosyal demokrat lider Felipe Gonzales’i örnek aldığını, Türkiye’nin Gonzales’i olmak istediğini söylüyordu. Şimdi faşist general Franko’nun elbiselerini içine giymeyi sindirdi. Baykal ve CHP’li yandaşlarının akıbeti de Frankocular gibi olacak. Eğer CHP bu yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne giderse ben de onların peşinden kaçtıkları yere kadar gideceğim. Demokrasiye karşı yürüttükleri bu arsız muhalefeti milletin önünde Avrupa’da ve üyesi bulundukları Sosyalist Enternasyonel’in her zemininde teşhir etmeye devam edeceğim.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:34

İLGİLİ HABERLER