Gündem
  • 23.12.2022 13:56

Akşener : Kılıçdaroğlu'nun adaylığı farzı mahaldir. CHP'nin içişlerine karışma diyeni fena çarparım

Akşener'den Saraçhane açıklaması: Kimseden izin alma mecburiyetim yok, söyleyeni de fena çarparım, kendi seçtirdiğimiz belediye başkanı için kimden izin alacağız!

Akşener'den Saraçhane açıklaması, "izin alma" yorumlarına sert tepki

"Ben Kılıçdaroğlu’nu aradım, telefonu kapalıydı. Ben de Almanya meselesini unutmuşum uçakta zannettim sonra anlaşıldı ki bir programdaymış. Sonra döndüm bir kalabalık güç oluşturabilelim diye Gültekin Uysal’ı aradım, konuştuk. Bir kısmına gideceğim dedim. Yanlış anlaşılmasın izin almaya aramadım öyle bir durum yok. Gövde gösteresi yapmak istedim. Ben zaten kimseden izin alma mecburiyetim yok söyleyeni de fena çarparım. Çünkü bu belediye başkanları iki partinin ittifakıyla seçilmiş belediye başkanları. Bir tek Mersin hariç diğerlerinin tümü bütün CHP’nin ve İyi Parti teşkilatlarının çalışarak seçtirdiği belediye başkanları dolayısıyla bu arkadaşların iyi yaptıklarından da kötü yaptığı işlerinden de meshulüz. Dolayısıyla izne mizne ihtiyaç yok. Rica ederim böyle bir şey yok. Kendi seçtirdiğimiz belediye başkanı için kimden izin alacağız! CHP üyesi olarak seçilebilirler ama onların sorumluluğu hepimize ait.

Akşener'den İmamoğlu davasının ardından Saraçhane'ye gitmesiyle ilgili gelen eleştirilere sert tepki

“Bakanımsı troller var ya ama benim üzerime vurulması problem değil asıl burada Erdoğan gitti gümbürtüye. Ama bunu üzerinden bir kesim de siyasi nezakete uymuyor dendi. Sonra siyasi saygısızlık haline döndü. Demek ki İmamoğlu’nu orada yalnız bırakmak siyasi nezaket, siyasi irfan, siyasi terbiyeymiş. Be böyle bir ahmaklık hiç görmedim. Dolayısıyla yapayalnız o gün orada olmasaydık. Hüseyin baş da oradaydı. EMEP'in genel başkanı da oradaydı. CHP’nin genel başkanları mahkemedeydi. (tam olarak sizi neyle itham etmeye çalıştılar?) Ak Parti’nin Meral Akşener’in bilgisi var o sebep oldu üzerinde yüründü. Rol çalma gibi, falan zannedildi ama halbuki ben bu işleri bildiğim için. İmamoğlu’nu o gün orada sap gibi bıraktığınız takdirde… o konuşmada yapayalnız konuşaydı.

Kılıçdaroğlu'nun "içişlerine karışma" sözlerine yanıt

"(Kılıçdaroğlu'nun "içişlerine karışma" sözlerine) Normalde Kılıçdaroğlu'nun söylediği söz oraya gitmekle alakalı değil. Burada öyle bir durum yok altılı masa neticede cumhurbaşkanı adayını bizzat Kılıçdaroğlu’nun gayretiyle altılı masa toplantı ve o altılı masanın liderlerine bu seçim bırakıldı. Dolaysıyla bir siyasi partinin içişlerine karışmak gibi bir durum yok. Ama o masaya verilen görev o masanın aday tespiti. O tespit konusunda herkes hür ve bağımsız.

Erdoğan'ın "İmamoğlu başka ebeveynler arıyor" sözüne: Çok pis bir dil bu

"(Erdoğan'ın "İmamoğlu başka ebeveynler arıyor" sözüne) Çok pis bir dil bu. Ben alıştım sayın Erdoğan devrinde bana yapılmayan hiçbir şey kalmadı. Evim basıldı ve yalnızlık çok zor bir iştir. Evim basıldığında kimse yoktu. 2 gün sonra saadet partisi genel başkanı dışında arayan olmadı.

"Masa kazanacak, göreceksiniz"

"Masa kazanacak, göreceksiniz. Kırgınlık değil benim anlattıklarım. Benim bunlarla herhangi bir düşüncemin olmadığını ifade ediyorum. Türkiye’de sevgi sözcüğü üzerinden gidiyor erkeklerin bir kısmı. Siyaset ya da kurumsal hayat böyle bir şey değil. İlkeler ve kurallar üzerinden yürür. Altılı masada insanların birbirine saygı duyması şarttır. Altılı masanın kurulması üç temel ilkeden oluşur. Parlamenter sisteme dönülmesi seçim güvenliği üçüncüsü ise seçilecek adayın yolculuğunda kullanılması gereken işler. Onun sonrasında ha biz siyasi partiler bir araya gelip nasıl bir yolculuk yapacağız bu başka bir şey.

Kılıçdaroğlu'nun muhtemel adaylığı

“(Kılıçdaroğlu masaya ben aday olmak istiyorum diye gelirse tavrınız ne olur?) İster hakkıdır. İstemek herkesin hakkıdır.  Buna farzı mahal denir ‘farzı mahal’i burada konuşamam gelsin görelim. Her şeyi partimizle konuşarak gittiğimiz için ona göre bir bakış açımız olacak.”

Güncellenme Tarihi : 23.12.2022 17:00

İLGİLİ HABERLER