İsrailli bakan sığınmaya gelen vatandaşı evine sokmadı
İran’ın İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği füze saldırıları sırasında çalınan sirenler esnasında, İsrail Eğitim Bakanı Yoav Kisch'in sığınma talep eden vatandaşları evine almadığı iddiası ülkede büyük tartışma yarattı. İsrailli bakan gelenleri "aşırılıkçı" olarak nitelendirip, "Yakındaki bir sığınağa gidip kendilerini korumak için 8 dakikaları vardı." ifadesini kullandı.
İsrail Eğitim Bakanı Yoav Kisch'in, İran'ın misilleme saldırıları sırasında sirenler çalarken evinin önüne gelen kişileri sığınağa almadığı iddia edildi.
Yoav Kisch, sosyal medyada yaptığı açıklamada, evine girmeye çalışan kişileri 'aşırılıkçı, hayalperest, suçlu' olarak nitelendirdi.
Yoav Kisch, sirenler çalarken evine gelen kişilerin yakındaki bir sığınağa gidip kendilerini korumak için 8 dakikaları olduğunu belirtti.
İsrail’de İran’ın misilleme saldırıları sırasında çalan sirenler esnasında yaşanan bir olay sosyal medyada gündem oldu. İsrail Eğitim Bakanı Yoav Kisch’in, sığınağa girmek isteyen kişileri evine almadığı iddia edildi.
KAPIYA DAYANDILAR
İsrail’in merkezindeki Hod Haşaron kentinde bulunan Kisch’in evinin önüne gelen bazı kişiler, sirenler çalarken sığınağa girmek için içeri alınmayı talep etti. Kapıya vurarak yardım isteyen bir kişinin, “İran’dan füze geliyor, bizi içeri alır mısınız?” şeklinde seslendiği belirtildi.
Olay sırasında evin önündeki kişilerin, "Ben bir öğretmenim. Sen ve senin hükümetin onlara saldırdı, bu füzeler sizin yüzünüzden geliyor. Beni koru ve içeri al." dediği duyuldu.
BAKAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Olayın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Kisch, şahısların "aşırılıkçı, hayalperest, suçlu" olduğunu ileri sürerek alarmdan faydalanıp evine girmeye çalıştıklarını savundu.
İsrailli Bakan, "Yakındaki bir sığınağa gidip kendilerini korumak için 8 dakikaları vardı." ifadesini kullandı.
Güncellenme Tarihi : 3.4.2026 22:44