Gündem
  • 1.8.2009 00:07

AKSU, BAHÇELİ'Yİ TOPA TUTTU!..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "Kürt açılımı"yla ilgili eleştirilerine sert tepki gösterdi. Aksu yaptığı yazılı açıklamada, Bahçeli’nin dün yaptığı yazılı açıklama için “Türk siyasi tarihine düşen kara bir leke” dedi. Fikirleriyle milletin zihninde yer edemeyenlerin hakaretlerle ve yalanlarla dikkat çekmeye çalıştığını ifade eden Aksu, “Son günlerde aklına geleni değil, ağzına geleni söylemeyi siyaset zanneden Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanına ölçüsüz saldırılar yapmaktadır” dedi. Aksu, MHP’ye işaret ederek şunları kaydetti:

“Geçmişte hasbelkader geldikleri iktidar dönemlerinde bir söyledikleri diğerini tutmayan, sabahlarıyla akşamları birbirine tezat olan, meydanlarda söyledikleri sözleri tutan değil yutan bir zihniyetten medeni bir yaklaşım beklemek zaten gerçekçi olmazdı. Kendi iç çekişmelerini toplumun gözenden kaçırmak için milli meselelerimizi dahi kullanmaktan çekinmemektedirler. Sürekli insanlara korku aşılayarak, sürekli kavga ve nefreti besleyerek vatansever olunamayacağını, Sayın Bahçeli’ye birinin anlatması gerekiyor. Sürekli bu ülkenin Başbakanına hakaret etmekle, ona iftira atmakla, bu milletin gözünde bir yere gelinmez, olsa olsa düşülür. Ülkemizin en büyük sorunu karşısında siyasi sorumlulukla hareket edemeyenler, yüksek gerilim hattı üzerinde var olmaya soyunanlar, sorumsuzluklarını sandıkta görmeye hazır olmalıdırlar.”

Bu tür açıklamaların kendilerini yıldıramayacağını kaydeden Aksu, “AK Parti, bu ülkenin çimentosudur, birlik ve beraberliğin ve kardeşliğin teminatıdır. Muhalefet yıkım mühendisliği yapmak değildir, muhalefet kuru laf üretmek de değildir. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye kendi sorunlarının üstesinden gelebilecek güce sahiptir. AK Parti de bu güce bütün kadrolarıyla inanmaktadır” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER