Gündem
  • 1.8.2009 00:20

BAŞKENT'TE SÜRPRİZ BULUŞMA!..

İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Raimund Kunz'un evsahipliğini yaptığı resepsiyonda karşılaşan Sadullah Ergin ve Ömer Faruk Eminağaoğlu, bir süre sohbet ettiler.

Eminağaoğlu, Ergin ile sohbetinin içeriğine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, ''HSYK'nın vermiş olduğu kararların bir tavsiye kararı niteliğinde olduğunu, Sayın Bakan'ın sorumluluğunu artırdığını ve bu noktada Sayın Bakan'dan hukuki olarak herkesin hukuksal adımları beklediğini, çünkü HSYK'nın bu kararlarının hukuk dışında yapılanamayacağını ifade ettim'' dedi.

YARSAV Başkanı, Adalet Bakanı Ergin ile adli tatil konusundaki diyaloğuna ilişkin olarak da şunları kaydetti:

''Biz yargıdaki sivil örgüt olarak Adalet Bakanlığı ile ilişki içindeyiz. Genel ve adli tatil konusunda yaşanan sorunlar da var. Yargıç ve savcı arkadaşlarımızın adli tatilin kısaltılması nedeniyle yaşadığı çok ciddi sorunlar var. Çünkü 1 Ağustos'ta adli tatil kullanmak isteyen meslektaşımız, ayın 5-10'una kadar elindeki işleri bitirebilmek için ayrılamıyor. Fiili izin süresi olabildiğinde kısaldı. Kendileri de buna hak verdiğini ve gerekli çalışmaların yapılabileceğini, bu konuyla ilgilendiklerini ifade ettiler. Biz de bu konuda elimizdeki materyali kendilerine ileteceğimizi beyan ettik.''

Eminağaoğlu, ''Gündemdeki konular konuşuldu mu?'' sorusunu ise, ''Aramızdaki görüşmeyi kendisinden alabilirsiniz, öbür türlüsü doğru olmaz diye düşünüyorum'' diye yanıtladı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER