Gündem
  • 1.8.2009 00:53

GİZLİ TANIKLAR BİR BİR İFADE DEĞİŞTİRMEYE BAŞLADI!..

Faili meçhuller davasında gizli tanıklar 'Tükenmez Kalem' ve ' Sokak Lambası'ndan sonra tanık M.N.B. de ifade değiştirdi. M.N.B'nin ilk ifadesinden para karşılığı vazgeçtiği öne sürüldü .


Aralarında albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak'ın da bulunduğu 7 sanıklı 'faili meçhuller' davasının başlamasına sayılı günler kala, ilginç gelişmeler yaşanıyor. Davanın iddianamesinin açıklanmasının ardından, iddianamede ifadeleri yer alan ''Tükenmez Kalem'' ile ''Sokak Lambası'' kod adlı gizli tanıklar, sanıkları suçlayan ifadelerini aynı gün geri aldı. Ardından da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar mektubu göndererek faili meçhul cinayetlerle ilgili tanıklık yapan M.N.B., ifade değiştirdi. Sanıklara nefret beslediği için yalan söylediğini belirten, M.N.B.'ye ifadelerini değiştirmesi karşılığında para teklif edildiği ileri sürüldü. Yaklaşık 3 hafta önce M.N.B.'yi cezaevinde ziyaret eden akrabalarının, M.N.B.'ye, ifadesini geri alması karşılığında 30 bin TL teklif ettiği öne sürüldü. Soruşturmayı yürüten Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verilmesi üzerine olaya el koyan başsavcılık, M.N.B.'nin akrabaları hakkında soruşturma başlattı.

"BUNALIM YAŞADIM"
Cezaevi ziyaretinden 20 gün kadar sonra, davanın 3'üncü ve son gizli tanığı M.N.B., Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği dilekçede, 90'lı yıllarda Cizre'de işlenen 20 faili meçhul cinayete ışık tutan ifadelerinin 'düzeltilmesini' istedi. Halen başka bir suçtan cezasını çektiği Midyat Cezaevi'nden yazdığı dilekçede M.N.B., küçük yaştan itibaren kendisini okutmayıp köy korucusu yapan ailesi ile bu duruma onay veren dönemin Cizre İlçe Jandarma Komutanı Cemal Temizöz'e karşı nefret duyduğunu belirterek, "Cezaevine düşmemle beraber ailevi sorunlarımdan dolayı ağır bir bunalım yaşadım ve beni suça iten nedenlerin altında ailemi sorumlu tuttum. O dönemde Cizre İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yapan Cemal Temizöz'ün silah altına alınmama onay vermesi de kendisine nefret duymama neden olmuştur" dedi. Cizre'deki faili meçhuller davasında Temizöz'ün 9, Kamil Atak'ın 7 ve Temel Atak'ın 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması isteniyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER