Dünya
  • 27.5.2004 00:11

AL GORE, RUMSFELD VE RICE'TAN İSTİFA ETMELERİNİ İSTEDİ


NEW YORK  - ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice ve CIA Başkanı George Tenet'ten derhal istifa etmelerini istedi.


New York Üniversitesi'nde konuşan Gore, Başkan George W. Bush'un Irak politikasını eleştirdi. Bush yönetimini ülkeyi felaketle karşı karşıya getirmekle suçlayan Gore, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice, ve CIA Başkanı George Tenet'in istifa etmesi için kampanya başlatılması gerektiğini kaydetti.


Ulusal güvenlik ekibinin asgari yeterliliğe sahip olması gerektiğini belirten Gore, "Şu anki ekip işleri her geçen gün daha kötü hale getiriyor. Askerlerimizin hayatlarını tehlikeye atıyor ve vatandaşlarımızın dünyanın her yerinde tehlikeyle karşı karşıya kalmasına yol açıyor. Yüz milyonlarca insanı kızdırıyor ve öfkeleri patlama noktasına ulaşan Amerikan karşıtı kuşağı küstürüyorlar" dedi.


ABD'nin, daha doğru kararlar verebilen ve sağduyuya sahip bir savunma bakanına ihtiyacının olduğunu vurgulayan Gore, Rice'ın ulusal güvenlik politikasını çok kötü yürüttüğünü, Tenet'in ise Irak'a yönelik istihbaratlarından dolayı istifa etmesi gerektiğini ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:17

İLGİLİ HABERLER