Gündem
  • 29.3.2021 19:39

Ali Erbaş'tan deizm ve ateizm açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyarbakır'da katıldığı programda, İslam'ın öğretilmesinin ve irşat faaliyetlerinin önemine değinerek, deizm ve ateizm pompalayan örgütlere karşı uyarıda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan aileleri ziyaretinin ardından, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Diyarbakır İl Müftülüğünce Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yakın zamanda Güneydoğu’da yaşanan sıkıntıları hatırlatarak, “Allah o kötü günleri, o sıkıntılı günleri bir daha göstermesin. Millet olarak hiçbirimize, hiçbir şehrimize, beldemize o kötü günleri bir daha yaşatmasın.” dedi.

İSLAM'IN ÖĞRETİLMESİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Başkan Erbaş, gençlere, çocuklara sahih kaynaklardan İslam’ın öğretilmesinin önemine değinerek, “Biz ne kadar din-i Mübin’i İslam'ı sahih kaynaklardan öğretilmesine gayret edersek ve öğrendiğimiz ilmi irşada dönüştürürsek her karış toprağında ilim fışkıran bu güzel beldeler, bu güzel şehirler inşallah daha güzel olacak. Bu güzellik, insanımızın üzerinde gözükecek, bu güzellik gençlerimizin üzerinde gözükecek. Bunda da hepimizin payı olacak.” diye konuştu.

 

Ali Erbaş tan deizm ve ateizm uyarısı #1

 

ATEİZM VE DEİZM UYARISI

İrşat çalışmalarının artırılması gerektiğine işaret eden Başkan Erbaş, "Gençlerimizi batıl anlayışlara kaptırmayalım. Çocuklarımızı İslam'ın dışındaki ideolojilere, inançsızlığı pompalayan, ateizmi, deizmi, zerdüştlüğü pompalayan birtakım örgütlere, yapılara kaptırmayalım. Kaptırırsak bu bizim için çok büyük bir vebal olur." şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş’ın konuşmasının ardından katılımcılar söz alarak duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ise yaptığı selamlama konuşmasında, Başkan Erbaş’a ve katılımcılara teşekkür etti.

Programın sonunda Başkan Erbaş, Diyarbakır’da cami yaptıran hayırseverlere teşekkür belgesi verdi.

 

Ali Erbaş tan deizm ve ateizm uyarısı #2

 

 

 

Ali Erbaş tan deizm ve ateizm uyarısı #3

 

Güncellenme Tarihi : 29.3.2021 19:49

İLGİLİ HABERLER