Gündem
  • 8.8.2018 00:23

Ali Nesin : Atatürk'e hakaret suç olmamalı

Ali Nesin'den Safiye İnci'nin tutuklanmasına tepki! "Atatürk'e hakaret suç olmamalı"

Ali Nesin, Habertürk TV'de katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Safiye İnci’nin tutuklanmasına ise tepki gösterdi.Safiye İnci’nin tutuklanmasına tepki gösteren Nesin; “Bir insan bundan dolayı tutuklanmaz. Tamam, suç. Ama bu, tutuklanması için bir neden olamaz ki. Tutuklandı değil mi? Olacak iş mi yani? Bence, hiçbir hakaret suç olmamalı. İftira suç olabilir. Bir hakaret sana zarar vermez ki. Hakaretin suç olmaması gerekir. Ama bu toplum böyle. Yoksa insanlar kendi hesaplarını kendileri görürler, adaleti kendi ellerine alırlar. Tamam, hakaret suç. Ama birine hakaret ettin diye bir insan tutuklanmaz ki. Olmaz ki bu. Ben hukuk adamı değilim. Ama bu kadarını da biliyorum sanki” diye konuştu.

Ali Nesin kendisini eleştiren Kemalistleri fena tokatladı: Onlar meyhanede içerken...

Nesin, kendisini "Atatürkçü değil" diyerek eleştirenlere sert sözlerle yüklendi.

"ELLERİNİ TAŞIN ALTINA KOYMUYORLAR"

Programda Kübra Par, Prof. Dr. Ali Nesin'in geçmişte söylediği; "Beni eleştirenlerin çoğunu hangi meyhanede bulacağımı biliyorum." sözünü hatırlatınca Nesin "Hiçbir şey yapmazlar. Ellerini taşın altına koymazlar. Tek bildikleri laf, laf, laf, laf. Beni Atatürkçü değilim diye eleştiriyorlar. Atatürkçülük ne demektir? Aydınlanmacılık değil midir? Aydınlanma hareketi değil midir? Aydınlanma da; matematik, bilim değil midir? Benden daha fazla bu ülkenin matematiğine, bilimine çaba harcamış birisi var mı? Atatürk'ün yolunda giden benim, onlar meyhanelerde içerler. Biliyorum onları." ifadesinde bulundu.

"Erdoğan'ın kazanacağını gördüm fakat Facebook'ta yalan söyledim"

Ali Nesin, “Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanabileceğini gördüm, Facebook’ta yalan söyledim. Daha önceki seçimlerde de gördüm. Yalan söylemedim aslında; inanamadım. Hesap kitap yaptım. Yüzde 49, yüzde 50 çıkıyordu. Yüzde 52’yi bulamadım. Gördüm ve hatta İnce’yi Facebook sayfamdan uyardım. “Birisi söylesin, yanlış siyaset güdüp, yanlış propaganda yapıyor” dedim." ifadelerinde bulundu.

Güncellenme Tarihi : 8.8.2018 01:31

İLGİLİ HABERLER