
"ALLAH'IN ASKERLERİ" ADLI GRUP YASAK FİLİMLERİ OYNATAN SİNEMALARI BASTI
MOGADİŞU - Somali'de "Allah'ın Askerleri" adlı Müslüman bir grup, başşehir Mogadişu'da bir sinemayı basıp aletlere el koydu ve onlarca kişiyi tutukladı. Tutuklanan kişilerin yasak filimleri seyretmekle suçlandıkları kaydedildi.
Somalili yetkililer ve görgü şahitlerinin söylediklerine göre, sinemalara baskınlar, Somali'deki güçlü İslami hareket ve zayıf hükümet arasındaki barış görüşmeleri öncesinde gerçekleşti.
Somali'de İslami hareket üyelerinin, kontrolleri altındaki bölgelerde Şeriat kurallarını uygulamak istediği, namaz vakitlerinde bütün ticari ve kamu ulaşım araçlarının çalışmalarına kısıtlamalar getirdiği bildirildi.
"Allah'ın Askerleri" adlı grubun komutanı Nuur Hasan Raghe, gazetecilere yaptığı konuşmada, "Etik olarak uygun olmayan filim izliyorlardı. Ayrıca bazıları İslam tarafından yasaklanmasına rağmen Marijuana içiyordu" dedi.