Hizbullah bir israil askerini öldürdü.. Çok sayıda yaralı var
İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda Golani Tugayı'ndan bir askerin öldüğünü duyurdu.
İsrail ordusu Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda Golani Tugayı'ndan bir askerin öldürüldüğünü duyurdu.
Ordu, Çavuş Toval Yosef Lipshitz'in hayatını kaybettiği ciddi olayla ilgili ayrıntıları açıkladı.
Açıklamasında, "Dün öğleden sonra, Salı günü, yaklaşık 12:15'te, Golani Tugayı'nın 13. Taburundan bir birlik, yakın mesafede silahlı bir hücre tespit etti" dedi.
İsrail ordusu, olay yerinde yoğun bir çatışma yaşandığını da sözlerine ekledi.
Çatışmalar sırasında çok sayıda askerin yaralandığını, Tofal'ın ise ağır yaralanarak olay yerinde hayatını kaybettiğini doğruladı.
İsrail ordusu, bir askerin daha ağır yaralandığını, dört askerin ise orta ve hafif yaralar aldığını bildirdi.
Açıklamada, güvenlik güçlerinin yoğun ateş altında tahliye operasyonu gerçekleştirdiği ve bu sırada en az bir silahlı saldırganın öldürüldüğü belirtildi.
Ayrıca, şiddetli çatışmaların ardından İsrail ordusunun olay yerine topçu ateşi ve hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.
Güncellenme Tarihi : 9.4.2026 22:10