Spor
  • 27.5.2024 12:12

Alman Bild : Katliamın eşiğinden dönüldü, 63 Fenerbahçeli tutuklandı

Berlin'de neler yaşandı? Bild gazetesine göre katliamın eşiğinden dönüldü

Alman Bild gazetesi, Fenerbahçe Beko'nun Euroleauge yarı final mücadelesinde Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos'a 73 - 57 mağlup olarak Final Four'daki şampiyonluk şansını yitirdiği maçın öncesinde çıkan olayların perde arkasını yazdı. Öte yandan olayların başlangıcı Ergin Ataman ve Fenerbahçe taraftarı arasında maçtan 24 saat önce yaşanmıştı. Yunanistan temsilcinin koçu Ataman, konaklayacağı otelin girişinde Fenerbahçeli taraftarlar ile sözlü münakaşa yaşamıştı.

Fenerbahçe Beko, Euroleague Final Four mücadelesinde dün Panathinaikos ile karşı karşıya gelmiş ve Ergin Ataman'ın çalıştırdığı rakibine 73- 57 mağlup olarak şampiyonluk şansını yitirmişti. Büyük heyecana sahne olan maça karşılaşma öncesinde yaşanan olaylar damga vurmuştu.

BasketNews on Instagram: "Panathinaikos and Fenerbahce fans got into a  brawl near the ticket stands near the Uber Arena in Berlin 😳" :  r/Euroleague

NELER YAŞANDI?
Mücadele öncesinde salon dışında iki ekibin taraftarları arasında olaylar çıkmıştı. Alman polisi, Türk ve Yunan taraftarları kontrol altına almakta zorlandı. İki taraftar grubu arasındaki çatışma nedeniyle, uzun süre salon turnikeleri kapalı tutuldu. Bir süre sonra tribünlere taraftar girişi başlasa da, salon dışında güvenliğin tam olarak sağlanamaması nedeniyle, maçın başlamasına izin verilmedi. Euroleague yetkilileri, Alman polisinin güvenliği tam olarak sağlamadan maçın başlamasına izin vermediğini belirttti. Karşılaşma yaklaşık yarım saatlik beklemenin ardından başladı.

Panathinaikos impose lifetime ban on fan for verbal attack against referee  / News - Basketnews.com

 ÇOK SAYIDA KİŞİ SINIR DIŞI EDİLDİ

 Bild Gazetesi de yaşanan olayları manşete taşıdı. Katliamın eşiğinden dönüldüğü ifade edilen haberde şu ifadeler kullanıldı:

 Alexanderplatz'ta isyan çıkarak bir araçta hasar oluştu. 80 civarında holigan bariyerleri yıkarak hakemleri aştı ve salona hücum etti. Salon önüne ulaşan rakip taraftar grupları birbirlerine saldırdı, şişeler hava uçuştu. Bir polis sözcüsünün akşam söylediği gibi çok sayıda sınır dışı edilme yaşandı. Olaylara sebep veren toplam 63 erkek taraftar tutuklandı. Polis ayrıca dört kar maskesi, iki pala, iki biber gazı ve bir teleskopik cop ele geçirdi. Yaşanan olaylar sırasında iki Alman polis memuru yaralandı.

Güncellenme Tarihi : 27.5.2024 12:24

İLGİLİ HABERLER