Norveç Kasabı Eskas! Önce Fenerbahçe, şimdi Galatasaray

3 dk okuma
Norveç Kasabı Eskas! Önce Fenerbahçe, şimdi Galatasaray

Hızlı Özet

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Sporting ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar 5. dakikada öne geçtiği mücadeleyi 3-1 kaybederken, Norveçli hakem Espen Eskas'ın kararları maçın ardından tartışma konusu oldu.

Galatasaray'ın Sporting'e 3-1 mağlup olduğu Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında Norveçli hakem Espen Eskas'ın kararları sarı-kırmızılıların tepkisini çekti. Okan Buruk verilmeyen kırmızı kart ve Sporting lehine çalınan penaltıya sert tepki gösterirken, Eskas'ın 2025'te Fenerbahçe'nin Rangers'a karşı oynadığı maçta da tartışmalı kararların merkezinde olduğu ortaya çıktı.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Sporting ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar 5. dakikada öne geçtiği mücadeleyi 3-1 kaybederken, Norveçli hakem Espen Eskas'ın kararları maçın ardından tartışma konusu oldu.

GALATASARAY KIRMIZI KART BEKLEDİ

Karşılaşmanın 22. dakikasında Sportingli Altimira'nın Batrakov'a yaptığı sert müdahale sonrası Galatasaray cephesi kırmızı kart bekledi. Eskas ise pozisyonun ardından Altimira'ya sarı kart göstererek oyunu devam ettirdi. Sarı-kırmızılılar, müdahalenin kırmızı kart gerektirdiğini savunarak karara tepki gösterdi.

Fenerbahçe, şimdi Galatasaray'ı doğradı" src="https://foto.sondakika.com/haber/2026/09/10/turk-takimlarinin-kabusu-norve-20224381-1943_1_m.jpg">

PENALTI KARARI TEPKİYİ ARTIRDI

Eskas, 54. dakikada bu kez Sporting lehine penaltı noktasını gösterdi. Alman VAR hakemi Christian Dingert incelemenin ardından karara müdahale etmedi. Galatasaray cephesi penaltı kararına uzun süre itiraz ederken Teknik Direktör Okan Buruk'un tepkisi dikkat çekti.

OKAN BURUK: ÇOK NET KIRMIZI KART, OLMAYAN PENALTI

Karşılaşmanın ardından hakem yönetimini eleştiren Buruk, şunları söyledi:

“Bugün futbolun dışından birçok şey oldu. Çok net kırmızı kart ve olmayan penaltıyla maça doğrudan etki eden bir hakem var. VAR hakemi bugün herhalde statta değildi. Kendisi hiçbir şeye karışmadı. Keşke o da maça gelseydi ve hem kırmızı kartı hem de penaltının olmadığını hakeme bildirseydi. Verilmeyen birçok sarı kart var.”

Türk takımlarının kabusu Norveç Kasabı Eskas! Önce Fenerbahçe, şimdi Galatasaray

YUNUS AKGÜN: YANLIŞ BİR PENALTI KARARI VERİLDİ

Yunus Akgün de maçın ardından penaltı kararına tepki göstererek, “Oyuna ortaktık ve maç 1-1'di. Yanlış bir penaltı kararı verildi. Ardından frikikten gol yedik. Bundan sonra düştük. Biz Galatasaray'ız. İyi reaksiyon vermek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE DE ESKAS'A TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Espen Eskas'ın yönettiği ve Türk futbolunda tartışılan bir diğer karşılaşma ise 13 Mart 2025'te oynanan Rangers-Fenerbahçe maçıydı.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Rangers'a konuk olduğu ve seri penaltı atışları sonucunda turnuvaya veda ettiği karşılaşmada sarı-lacivertliler 4 farklı pozisyonda penaltı bekledi.

FENERBAHÇE 4 KEZ PENALTI BEKLEDİ

19. dakikada Talisca, Jefte'nin müdahalesiyle ceza sahasında yerde kaldı. Eskas penaltı kararı vermediği gibi Brezilyalı futbolcuya hakemi aldatmaya yönelik hareket gerekçesiyle sarı kart gösterdi.

Türk takımlarının kabusu Norveç Kasabı Eskas! Önce Fenerbahçe, şimdi Galatasaray

20. dakikada En-Nesyri'nin Talisca'ya indirmek istediği topun Rangerslı futbolcunun eline geldiğini düşünen Fenerbahçeliler penaltı istedi ancak VAR incelemesinin ardından oyun devam etti.

21. dakikada Kostic'in şutunun Rıdvan Yılmaz'dan dönmesinin ardından bir kez daha penaltı itirazları yükseldi ancak Eskas oyunu sürdürdü.

22. dakikada ise Mert Hakan Yandaş, ceza sahasında aldığı darbenin ardından yerde kaldı. Yaklaşık iki dakikalık VAR kontrolünün ardından penaltı verilmezken itirazlarını sürdüren dönemin Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho sarı kart gördü.

Böylece Galatasaray'ın Sporting karşılaşmasının ardından tepki gösterdiği Espen Eskas, daha önce de Fenerbahçe'nin Avrupa'daki kritik bir maçında verdiği kararlarla tartışmaların merkezinde yer almıştı.

Kaynak:sondakika.com
Bu haber 10239 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Galatasaraylıları çıldırtan hakem: İkinci Ivan Bebek kâbusu!
Spor

Galatasaraylıları çıldırtan hakem: İkinci Ivan Bebek kâbusu!

Şampiyonlar Ligi'nde 17, Avrupa Ligi'nde 9 ve Konferans Ligi'nde 7 maçta düdük çalan Espen Eskas'ın, Sporting-Galatasaray karşılaşmasındaki tartışmalı kararları ile "çok kötü bir yönetim" sergilediği belirtildi. Norveçli hakemin performansı, Fenerbahçe'nin 17 Mart 2016'da Braga'ya karşı Avrupa Ligi'nden elenmesine yol açan kararlara imza atan Ivan Bebek'i hatırlattı.

Habervitrini13511 Görüntüleme
"Bu seviyenin altında bir futbolcu"
Spor

"Bu seviyenin altında bir futbolcu"

İlk yarı, Galatasaray’ın ligde henüz göstermediği bir seviyeydi. Maç öncesi Sporting’in topa sahip olacağını, Galatasaray’ın hızlı kontralar kovalayacağını düşünenler bile şaşırdı. 24. dakikada VAR’dan gelmeyen kırmızı karta bile kimse üzülmedi, ne de olsa takım oynuyordu. Osimhen olsa maç çoktan kopardı. Ama yoktu. Ev sahibi 27. dakikada Catamo’yla eşitliği yakaladı.

Habervitrini11453 Görüntüleme
Nihat Kahveci "Olmaz ya!" deyip fena patladı! Galatasaray'dan isim vere vere bombaladı
Spor

Nihat Kahveci "Olmaz ya!" deyip fena patladı! Galatasaray'dan isim vere vere bombaladı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Sporting'e 3-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılıların performansını değerlendiren çarpıcı ifadeler kullandı.

Habervitrini13852 Görüntüleme
Beşiktaş'ın gözü kulağı Vlahovic için açıklanacak kararda! Saniyesinde aksiyon alınacak
Spor

Beşiktaş'ın gözü kulağı Vlahovic için açıklanacak kararda! Saniyesinde aksiyon alınacak

Derbide yaptığı el hareketi nedeniyle PFDK'ye sevk edilen Dusan Vlahovic'in 2 ila 5 maç arasında ceza alabileceği belirtildi. Sırp golcüye ceza çıkması durumunda Beşiktaş anında aksiyon alacak.

Habervitrini10503 Görüntüleme