Yaşam
  • 3.7.2009 16:38

ALMAN TURİST 9 YILDIR ÜLKESİNE DÖNEMİYOR

SALİH BAKICI/BURSA

Amerika'da uçak mühendisi olarak görev yapan 45 yaşındaki Alman vatandaşı Thomos Hellmuth, general babasının ölümünün ardından üzüntüsünü hafifletmek için 13 Haziran 2001 tarihinde tatil için Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Özel otomobilim ile İpsala Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptım. Ege'de yaptığım tatilin ardından Almanya'ya geri dönmek istedim, ancak gümrük görevlileri yurt dışına çıkış yapamayacağımı söylediler.

Tüm evraklarımın tamam olmasına rağmen neden çıkış yapamayacağımı sorduğumda bir açıklama yapılmadı. Daha sonra Almanya'nın Türkiye konsolosluğuna giderek durumu anlattım. Buradaki görevliler de yapacak bir şeylerinin olmadığını söylediler" dedi.

Almanya'ya dönebilmek için her türlü hukuki yola başvurmasına rağmen başarılı olamadığını belirten Thomos Hellmuth, "Daha sonra öğrendiğime göre Türkiye'ye giriş işlemlerim yapılmamış, fotokopisi çekilen pasaportumdaki bilgilerim ile sahte pasaport hazırlanarak bir başkası yurt dışına çıkış yapmış. 9 yıldan beri bunu ispatlayamaya çalışıyorum, ama bir netice alamadım. Bu sırada kendime ait özel otomobilim çalındı. Görevlilerin yaptığı bir hatanın bedelini ben ödüyorum. 180 bini avukatlık masrafları olmak üzere 400 bin euro param gitti. Hem maddi, hem manevi yönden büyük zararlar gördüm ve görmeye devam ediyorum" diye konuştu.

İNEGÖLLÜ KIZLA EVLENİP MÜSLÜMAN OLDU

Türkiye'de kaldığı süre zarfında İstanbul'da tanıştığı İnegöllü genç kız Şöhret Özgeç ile evlendiğini ve bu evlilikten 3.5 yaşında Markus Can isminde bir çocuklarının olduğunu söyleyen Thomos Hellmuth, "Çalışma iznim olmadığı için hiç kimse iş vermiyor. Yanımda 250 kişi çalıştırırken bugün kapı kapı iş arar hale geldim. Hayatım tam anlamıyla alt üst oldu. Yetkililerden gümrük kapısında yapılan bu hatanın bir an önce düzeltilmesini istiyorum. Vatanım Almanya'ya dönmek için can atıyorum" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:30

İLGİLİ HABERLER