Spor
  • 22.6.2014 00:03

Almanya taklaya geldi

Brezilya’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası G Grubu’nda Almanya ile Gana 2-2 berabere kaldı.
İlk yarısı golsüz biten karşılaşmanın ikinci yarısı tam bir heyecan fırtınasına sahne oldu. Götze ile öne geçen Panzerler, önce Ayew sonra da Gyan’ın art arda gelen golleri ile neye uğradığını şaşırdı. Oyuna Klose’yi sokarak tüm riskleri alan Löw, yaptığı değişikliğin karşılığını çabuk aldı. Oyuna girdikten 2 dakika sonra topu ağlara gönderen tecrübeli futbolcu, böylece Dünya Kupaları’nda en çok gol atan oyuncu sıralamasında Brezilyalı Ronaldo’yu yakaladı.
Kalan dakikalarda iki takım yakaladığı net fırsatlardan yararlanamayınca mücadele 2-2 berabere sonuçlandı.
Bu sonuçla Almanya puanını 4′e yükseltirken Gana ilk puanını almış oldu.

İKİNCİ YARIDA ÖNEMLİ DAKİKALAR
88′ Rakip yarı alanda topla buluşan Jordan Ayew ceza sahasına doğru sokuluyor. Yerden sert şutunda kaleci Manuel Neuer topa sahip oluyor.
86′ Bastian Schweinsteiger’in savunmanın arkasına havadan şık pasında Mesut Özil topla ceza sahası içerisinde buluşuyor. Mesut Özil’in sol ayağıyla yerden pasında arka direkte bomboş pozisyonda bulunan Thomas Müller’den önce Jonathan Mensah yatarak çok kritik bir müdahalede bulunuyor.
82′ Orta alandan serbest vuruşu hızlı kullanan Toni Kroos pasını Mesut Özil’e aktarıyor. Mesut Özil’in arapasında ceza sahası içi sağ çaprazda dar açıda topla buluşan Thomas Müller topuk pasıyla tekrar Mesut Özil’i topla buluşturmak istiyor ancak top kaleci Fatawu Dauda’da kalıyor.
77′ Ceza sahası dışı hafif sağ çaprazdan kullanılacak serbest vuruşta Bastian Schweinsteiger’in ayak içiyle yaptığı vuruşta top üstten auta gidiyor.
73′ Gana’da Atsu oyundan alınıyor yerine Wakasu oyuna dahil oldu.
71′ GOOOOOOOOOOLLLLLL! Klose ve 2 – 2! Toni Kroos’un sol kanattan kullandığı kornere en iyi bildiği şeyi, yani kafa vuruşunu yapan Klose Dünya Kupaları tarihindeki 15. golünü kaydediyor ve Brezilyalı Ronaldo’nun rekorunu egale ediyor.
69′ Almanya’da Götze ve Khedira oyundan alınırken yerlerini Klose ve Bastian Schweinsteiger’e bırakıyorlar.
67′ Jordan Ayew, Almanların yüklendiği bölümde harika bir deparla sol kanattan takımını atağa kaldırdı. Ayew ceza sahasında boş pozisyonda bekleyen Gyan’a ps atmak yerine kendi vurmak istedi. Ancak vuruşu Neuer’de kaldı.
63′ GOOOOOOOOOOOLLLLLLL! Gyan ve 1 – 2… Sağ kanattan araya atlan pasla bir anda Neuer ile karşı karşıya kalan Gyan yaptığı plase vuruşla topu ağlara göderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.
58′ Karşılıklı gollerin ardından oyun oldukça hareketlendi. Gana’nın kendine olan güveni yerine gelirken Almanlar ise çok çabuk kaybettikleri üstünlüğü kazanmak için uğraşıyor
54′ GOOOOOOOOOOLLLLLLLLL! Ayew ve 1-1! Afful’un sağ kanattan yaptığı ortaya harika bir kafa vuruşu yapan Ayew, Manuel Neuer’i avlamayı başardı. Almanlar’ın gol evinci sadece 3 dakika sürdü.
51′ GOOOOOOOOOOOOLLLLL! Mario Götze ve 1-0!!! Thomas Müller’n sağ kanattan yaptığı ortaya iki Ganalı arasında kafayı vuran Mario Götze topu ağlara göndermeyi başardı.
46′ İkinci devre Ganalı oyuncuların vuruşuyla başladı.
İLK YARIDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
45+1′ Sandro Ricci ilk yarının sona erdiğini bildiren düdüğü çalıyor. İki takım da soyunma odasına beraberlikle gidiyor.
41′ Bir anda ani bir atak bulma şansı yakalayan Gana’da Asamoah Gyan fazla aceleci davranınca hareketlendiği uzun topta ofsayta yakalanmaktan kurtulamadı.
37′ Ceza sahasının sağ çaprazında topu önünde bulan Götze topun gelişine vurdu ancak Dauda üzerine gelen topu sektirmedi ve meşin yuvarlağa sahip oldu.
33′ Muntari kaleyi görür görmez mermi gibi bir şut çıkardı ancak Manuel Neuer yumruklayarak uzaklaştırmayı başardı.
29′ Uzun topta bir anda sağ kanattan ceza sahasına sokulan Götze topu ceza sahasına bindirme yapan arkadaşı Müller’e atmak istedi. Ancak Ganalı defans oyuncularına çarpan top bir anda kaleye yöneldi ve yan ağlarda kaldı.
25′ Toni Kroos kaleyi cepheden gören bir noktadan bir anda sert bir şut çıkardı ancak top az farkla dışarı çıktı.
22′ Sağ kanattan Mesut’un yaptığı yerden ortayı ıska geçen Müller mutlak bir pozisyondan yararlanamadı.
18′ Mertesacker bu akşam Almanya formasıyla 100. karşılaşmasına çıktı.
11′ Lahm’ın sol kanattan ara pasına hareketlenen Mesut, Gana kalecisi Dauda’dan ağır kalınca Dauda yatarak topa sahip olmayı başardı.
7′ Gana defansının sol tarafından sağ kanada uzun bir top gönderildi. Atsu bu uzun topun kontrolünü sağlamayı başardı ve son çizgiye indi. Atsu ceza sahasında bulunan takım arkadaşı Gyan’ı gördü. Ancak Gyan’ın topun gelişine yaptığı vuruş farklı şekilde dışarı çıktı.
4′ Howedes uzun topta bir anda önünde büyük bir boşluk yakaladı ancak Mensah hızıyla Howedes’e yetişti ve tehlikeyi savuşturmayı başardı.
1′ Zorlu karşılaşma Alman futbolcuların vuruşuyla başladı.

Brezilya’daki kupanın en büyük favorileri arasında yer alan Almanya, kupanın ölüm grubu olarak adlandırılan G Grubu’ndaki ikinci sınavında Gana ile karşı karşıya geliyor.
Grubun ilk mücadelesinde Cristiano Ronaldo’lu Portekiz’e top göstermeyen ve mücadeleden 4-0 gibi farklı bir skorla ayrılan Panzerler, Afrika ekibini de yenip, 2’de 2 yapmak istiyor.
Maçı Brezilyalı Sandro Ricci yönetiyor. İki ülke, ayrıca 2010 Dünya Kupası’nın rövanşına çıkmış oluyor. Güney Afrika’daki kupada D Grubu’nda mücadele eden iki takımın yaptığı maçı Almanya 1-0 kazanmıştı.
İLK 11′LER
ALMANYA: Neuer, Howedes, Hummels, Khedira, Ozil, Muller, Lahm, Mertesacker, Kroos, Gotze, Boateng
GANA: Dauda, Gyan, Atsu, Boateng, Ayew, Muntari, Rabiu, Mensah, Asamoah, Boye, Afful

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:00

İLGİLİ HABERLER