ALMANYA'DA BİR PKK'LI, ''CANİ ÖRGÜT'' ÜYESİ OLMAKLA SUÇLANDI
BERLİN - Almanya'da 48 yaşındaki bir PKK'lı, Federal Savcılık Ofisince, cani bir örgütün üyesi olmak ve rehin almakla suçlandı.
Federal Savcılık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Türkiye vatandaşı Kürt kökenli ''Ali Z.'' adındaki sanığın, PKK'nın bir bölge lideri olduğu, 1999 yılında Alman Sosyal Demokratlar (SPD) Partisi'nin bir bölge ofisini basmayı planladığı bildirildi.
Ali Z.'nin 20 kadar yandaşı ile birlikte binaya girerek SPD ofisini tahrip ettikleri ve kendilerine içeriye kilitledikleri kaydedildi. Polisin, kendileriyle konuşarak binayı tahliye etmek istemesi üzerine PKK üyelerinin rehin aldıkları SPD bölge liderini canlı canlı yakma tehdidinde bulundukları belirtildi.
Aralık 2002'den beri tutuklu bulunan Ali Z. bu sene 12 Mayıs'ta resmen suçlanmıştı.
PKK, 1993'te Almanya'da yasaklanmış ancak 1996'dan beri Alman yetkililer PKK'yı bir terörist örgütten ziyade ''cani bir grup'' olarak tanımlıyorlar.
Alman yetkililer, PKK'nın şimdi ''KADEK'' adı altında faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade ediyorlar.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:05