Gündem
  • 22.3.2023 12:26

Altılı masanın hayaleti!.. Akşener

Meral Akşener'den "Birlikte görünmeyelim" vetosu

Şebnem Bursalı bugünkü yazısında beka problemi içeren isteklerine rağmen yanına HDP'yi de alan 6'lı koalisyon masasının önceki gün gerçekleşen genel başkanlar toplantısında Meral Akşener'in neden katılmadığına ilişkin notlara yer verdi. Akşener'in masadaki yan yana gelip birlikte poz vermek istemediği isim kim? Genel Başkanlar toplantısına damga vuran veto süreci nasıl işledi? İşte Bursalı'nın yazısından detaylar

ŞEBNEM BURSALI

Meral Akşener’den Birlikte görünmeyelim vetosu

Tüm tepkilere rağmen toplantıyı üstlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kongresinde ne konuşulanlar ne ortaya konulan program ve tespitler tek satır da olsa öne çıkmadı. Böylesine önemli bir kongrenin, böylesi içi boşaltılmış bir siyasi şova dönüştürülmesi, ilk başta İzmir halkına ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı koca bir ayıptır.

Her şeye rağmen programını bozmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği kongrede neler konuşuldu, ne tür bir yol haritası çıktı diye incelediğinizde ise ortaya koskocaman bir "HİÇ" çıkıyor. 6 artı 1 Masa'nın gövde gösterisi için hazırlanmış final toplantısında tam bir skandallar silsilesi yaşanmış.

Yeni Asır muhabiri arkadaşlarımızın izlenimlerinden öğreniyoruz ki, toplantıya katılan genel başkanlar arasında önce kimin konuşacağı krizi çıkmış.

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun final konuşması yapması planlanmış, ancak GP Lideri Ahmet Davutoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'ndan önceki son konuşmayı yapmakta ısrar etmesi üzerine kriz Kılıçdaroğlu'nun ilk konuşmayı yapmasıyla çözülmüş!

6'lı koalisyonun tüm parti liderlerinin hazır bulunduğu toplantıya, masadan kalkıp sonra tekrar oturan İP Lideri Meral Akşener'in katılmaması, yerine temsilci göndermesi, Kılıçdaroğlu ile aynı karede yer almak istememesi şeklinde yorumlandı.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2023 14:33

İLGİLİ HABERLER