Gündem
  • 19.4.2024 10:20

Amerika : İsrail saldırıdan önce bizi bilgilendirdi ancak biz bunu onaylamadık

ABD Savunma Bakanı, İsrail İran'a saldırmadan önce İsrail Savunma Bakanı ile görüştü

Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Perşembe günü erken saatlerde İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'la “bölgesel tehditler ve İran'ın Orta Doğu'daki istikrarı bozucu eylemleri” hakkında konuştu.

Çağrı, İsrail'in İran'a saldırmasından önce gerçekleşti . Pentagon'un açıklamasında İsrail'in saldırı planlarına ilişkin herhangi bir tartışmadan bahsedilmiyor.

Açıklamada Austin'in ayrıca "İsrail'deki Aşdod Limanı'ndan yeni rota da dahil olmak üzere Gazzeli sivillere yönelik insani yardım akışını artırmanın ve sürdürmenin önemini" tartıştığı belirtildi.

CNN Perşembe gecesi, üst düzey bir ABD'li yetkiliye göre İsrail'in ABD'ye önümüzdeki günlerde İran'a misilleme yapacağını söylediğini bildirdi.

 

ABD'li yetkili, ABD'nin İsrail'in İran'a misillemesi konusunda önceden uyarıda bulunduğunu ancak bunu "onaylamadığını" söyledi
Üst düzey bir ABD'li yetkili, İsrail'in Perşembe günü ABD'ye önümüzdeki günlerde İran'a misilleme yapacağını söylediğini söyledi.

Yetkili, "Cevabı onaylamadık" dedi.

İsrail , İran'ın hafta sonu Yahudi devletini hedef alan ve çoğu durdurulan hava saldırılarına tepkisini tartıyordu .

ABD'li bir yetkili CNN'e İsrail'in İran'a saldırı düzenlediğini söyledi. Saldırı, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir-Abdollahian'ın bir röportajda CNN'e , İsrail'in  kendisine karşı herhangi bir askeri müdahalede bulunması durumunda  "hemen ve maksimum düzeyde" olacağını söylemesinden birkaç saat sonra gerçekleşti.

Güncellenme Tarihi : 19.4.2024 10:29

İLGİLİ HABERLER