Dünya
  • 22.5.2004 01:18

AMERİKALILARIN KAZASI SUİKAST ÇIKTI!..

Irak Milli Türkmen Partisi lideri Yayçılı'nın aracında çok sayıda kurşun deliği olduğunu belgeledi. Yayçılı'ya ABD askerlerinin ateş açtığı iddiası güçlendi.

Irak'ta Tuzhurmatu yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Irak Milli Türkmen Partisi lideri ve Kerkük Şehir Konseyi üyesi Mustafa Kemal Yayçılı'nın aracında kurşun izlerinin olduğu ortaya çıktı. Kerkük-Bağdat yolunda geçtiğimiz hafta meydana gelen kazanın hemen ardından çekilen fotoğrafları Tercüman ele geçirdi. Fotoğraflarda, aracın sağ ön kapısı, sağ kapı direği ve tavanında kurşun izlerinin olduğu görülürken, kazanın ardından aracın enkaz haline gelmiş olması dikkat çekti. Araçtaki kurşun izleri, olayın kaza sonucu meydana geldiği yönünde yapılan resmi açıklamalara rağmen, Yayçılı'nın ölümü üzerindeki şüpheleri daha da kuvvetlendirdi.

"KAZA" DEMİŞLERDİ

Kazanın ardından Ankara'ya ulaşan ilk haberlerde, Yayçılı'nın aracına ABD askerleri tarafından ateş açıldığı bilgisi yer almış, ancak daha sonra gerek bölgedeki resmi kaynaklar, gerekse Türk Dışişleri Bakanlığı olayın kaza olduğunu açıklamıştı. Yapılan resmi açıklamada, Yayçılı'yı taşıyan aracın, Tuzhurmatu yakınlarında ABD konvoyu ile karşılaştığı, aracın önce kontrolünü kaybedip şarampole düştüğü, ardından da yeniden yola çıkmak isterken ABD konvoyundaki Hummer Jeep'in altına girdiği bilgisi yer almıştı. Türkmen kaynaklar ise kazanın üzerinde şüphelerin olduğuna dikkat çektiler ve mermi izlerinin bu şüpheleri doğruladığını ifade ettiler. Aynı kaynaklar, Bağdat-Kerkük yolunun bir anayol olduğunu, aynı zamanda yolun düz olması sebebiyle herhangi bir aracın dış etken olmadan yoldan çıkmasının ve kaza yapmasının çok küçük bir ihtimal olduğunu söylediler.

D.B.TERCÜMAN

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:15

İLGİLİ HABERLER