
AMERİKAN BİLGİSAYAR DEVİ HP 14 BİN 500 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARIYOR...
Amerikan bilgisayar devi Hewlett-Packard, uzun süredir merakla beklenen yeniden yapılanma programı çerçevesinde hemen hemen her 10 çalışanından birinin işine son verecek.
Hewlett-Packard, bir buçuk yılda 14 bin 500 kişinin işine son vermeyi planlıyor.
Şirket böylece yılda yaklaşık 1 milyar 900 milyon dolar tasarruf etmeyi hedefliyor.
İşten çıkarmalarla ilgili plan, şirketin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Mark Hurd'un ilk stratejik girişimi.
Hurd, kendisinden önceki başkan Carly Fiorina'nın Nisan ayında Yönetim Kurulu'yla arasındaki anlaşmazlık sonrası istifasının ardından Hewlett-Packard'ın başına geçmişti.
Carly Fiorina, şirketin 2002'de, bir diğer büyük bilgisayar şirketi Compaq'le birleşmesinin mimarlarındandı.
19 milyar dolarlık bu şirket evliliği ise o dönemde de işten çıkarmaları beraberinde getirmişti.
Mayıs ayında da Hewlett-Packard'ın yazıcılar üreten birimindeki 2000 kadar çalışanı, şirketle anlaşarak, aldıkları tazminat karşılığı gönüllü olarak işten ayrılmıştı.
Hewlett-Packard yetkilileri, son işten çıkarmalarınsa daha çok bilişim teknolojisi, finans ve insan kaynakları alanlarında olacağını söylüyor.
Hewlett-Packard yılın ilk üç ayındaki satışlarının yüzde 7 arttığını açıklamıştı.
Ancak Yönetim Kurulu Başkanı Mark Hurd, bu duruma karşın şirkette düzeltemeleri gereken şeyler olduğunu belirtmişti.
BBC
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:37