Gündem
  • 10.10.2014 20:36

'Amerikan liderleri güvenli bölge tartışmalarına açık'

Hagel, Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye'den almak istediği kilit askeri yardımın İncirlik’teki Türk hava üssüne erişim ile birlikte Suriye’deki ılımlı kuvvetlere eğitim verilmesi ve ekipman sağlanması için bir anlaşma olacağını söyledi.
Hagel ABD yetkililerinin bu meseleleri bu hafta Türk liderlerle yaptıkları görüşmelerde gündeme getirdiklerini de ekledi.
Ankara'nın, Türkiye-Suriye sınırı boyunca güvenli bölge kurma isteği aktif olarak kabul edilmezken, Hagel “Amerikan liderlerinin bu konuda tartışmaya açık olduğunu” söyledi
Savunma Bakanı konuşmasında “ Türkiye İslam Devleti militanlara karşı mücadelede değerli olacak askeri yeterliliğe sahiptir. ABD Suriye sınırına yakın olan hava üssünde çeşitli uçakları konuşlandırmasının mümkün olmasını istiyor” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:11

İLGİLİ HABERLER