Gündem
  • 28.4.2024 21:17

Amerikan Savunma Bakanı İran'la dalga geçti.. İran silahlarının etkinliğini gözdeng eçirsin

ABD Savunma Bakanı İran'la "alay ediyor"! İsrail'e yönelik saldırının "başarısız olmasından" sonra silahlarının etkinliğini gözden geçirmesi çağrısında bulundu 

ABD Savunma Bakanı İran'la "alay ediyor"! İsrail'e yönelik saldırının "başarısız olmasından" sonra silahlarının etkinliğini gözden geçirmesi çağrısında bulundu 

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, 26 Nisan 2024 Cuma günü yaptığı açıklamada, İran'ın İsrail'e yönelik son saldırısının ardından "başarısızlık" olarak nitelendirdiği silah sistemlerinin etkinliğini gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Austin gazetecilere şunları ekledi: "Silah sistemlerinin ve planlarının etkinliğini gözden geçirmeleri gerekiyor" ve şöyle devam etti: "İsrail'in kendisini savunma konusunda büyük bir yeteneğe sahip olduğunu gösterdiğini düşünüyorum." 

Amerikalı Bakanın alay konusu olan açıklamaları gerçeğe yakın olmayıp, 14 Nisan 2024 Pazar günü İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısı açısından yaşananlar, 1991'den bu yana türünün ilk örneği olma özelliği taşıyor. 

İran saldırısına karşı Amerikan, İngiliz ve Fransız kuvvetlerinin yanı sıra bölge ülkelerindeki füze savunma sistemleri de katıldı.

İsrail'in İran'ın saldırısını püskürtmek için müttefiklerine olan aşırı güveni, işgalci devletin çevre ülkelerdeki Amerikan ve Batı üslerinden destek almadan füze savunması konusundaki yeteneklerinin sınırlarını gösterdi.

İsrail işgal ordusu sözcüsü Avichai Adraee, İran'dan fırlatılan füzelerin büyük çoğunluğunun İsrail sınırlarının dışında ele geçirildiğini belirterek, az sayıda füzenin İsrail'in güneyindeki bir askeri üsse düştüğünün gözlemlendiğini ve burada altyapıda küçük hasar oluştuğunu söyledi. .”

İsrail'in müttefiklerinin İsrail'i savunmada oynadığı kilit role ek olarak, İran'ın önceden yaptığı uyarılar da saldırının ciddiyetinin hafifletilmesine katkıda bulundu; İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir Abdullahian, İran'ın komşularını İsrail'e yönelik saldırı konusunda 72 saat önce bilgilendirdiğini söyledi. . 

Tahran ayrıca Washington'a, İsrail'in Suriye'deki büyükelçiliğine yönelik saldırısına büyük bir gerilimi önleyecek şekilde karşılık vereceğini ve bu konuda acele etmeyeceğini doğruladığı mesajını da iletti.

İran Ordusu Genelkurmay Başkanı Muhammed Bagheri, ülkesinin İsrail'e yönelik başlattığı askeri operasyonu "sadece bir uyarı" olarak nitelendirdi. 

İran, 1 Nisan'da İsrail'in Suriye'deki büyükelçilik binasına düzenlediği ve üst düzey bir İranlı generalin ve diğerlerinin öldüğü hava saldırısına yanıt olarak 13 Nisan'da İsrail'e yaklaşık 350 drone ve saldırı füzesi fırlattı. 

 

Güncellenme Tarihi : 28.4.2024 21:23

İLGİLİ HABERLER