Gündem
  • 4.3.2024 22:00

Amerika'nın Gazze'ye paraşütle attığı yiyecekler bakın ne çıktı

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada , ABD Merkez Komutanlığı ve Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin Gazze'ye ortak bir insani yardım saldırısı düzenlediği  belirtildi . Bir savunma yetkilisi CBS News'e, üç ABD C-130 kargo uçağının Cumartesi sabahı bölgeye toplam 66 paket, yani yaklaşık 38.000 domuz eti içermeyen yemek düşürdüğünü söyledi. Yetkili, paketlerin üç uçak arasında bölündüğünü söyledi. 

Biden yönetiminden üç yetkili, uçakların askeri Yemeye Hazır Yemekleri (MRE'ler) (her kapalı pakette bir günlük kalori içeren, rafta dayanıklı yemekler) sivillere erişim için en yüksek düzeyde güvenlik sağlayacağı düşünülen yerlere düşürdüğünü söyledi. 

Skittles ve Tabasco sosu: Gazzeliler havadan atılan ABD yardım paketlerinde ne olduğunu ortaya koyuyor

Yeni çevrimiçi trendde Gazzeliler, Washington'un 38.000 yemek sağladığını söylemesinin ardından havadan atılan ABD yardım paketlerinin içeriğini açıklıyor.


Kahve isterlerse Ürdün yardım paketini kapmak zorunda kalacaklar

ABD , Gazze Şeridi'ne ilk kez Cumartesi günü havadan yardım gönderdi; orada insani bir felaketin yaşanabileceğine dair küresel uyarılar giderek artıyor. Böylece ABD, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazzelilere yardım bırakan beşinci ülke oldu.

Yardımların bırakılmasının ardından Filistin sosyal medyasında Gazzelilerin yardım paketlerinin içeriğini açıkladığı yeni bir "kutu açma" trendi ortaya çıktı.

Hazem Saror adındaki Gazzeli bir adam, dört tam yemek, Tabasco sosu, tuz, şeker ve tatlı olarak Skittles şekerlerinden oluşan bir ABD yardım paketini sergiledi. Buna karşılık, Ürdün'deki yardım paketleri kahvenin yanı sıra kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği olmak üzere üç öğün yemek sunuyor.

ABD Merkez Komutanlığı'na göre paketler, sivillerin temel yardımlara erişimini sağlamak amacıyla ABD Hava Kuvvetleri'ne ait C-130 uçakları tarafından Akdeniz kıyılarından Gazze Şeridi'ne bırakıldı. Operasyon, Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ve IDF ile işbirliği içinde gerçekleştirildi ve yaklaşık 38.000 yemek dağıtıldı.

Yardım çalışanları bunun etkisiz bir önlem olduğundan ve bırakılan sevkiyatların Gazze'de yaşayan iki milyondan fazla insanın ihtiyaçlarını karşılamadığından şikayet ediyor.

Güncellenme Tarihi : 4.3.2024 21:55

İLGİLİ HABERLER