Spor
  • 1.2.2023 12:47

Amir Hadziahmetovic bugün İstanbul'a geliyor!

Süper Lig devİ Beşiktaş bir süredir uğraş verdiği yıldız futbolcuyu bugün İstanbul'a getiriyor. Konyaspor'da gösterdiği performansla İstanbul devlerini peşine takan Amir Hadziahmetovic, Beşiktaş için bu akşam İstanbul'a geliyor.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda kadrosunu yeni bir orta saha oyuncusuyla güçlendirmek için çalışmalara başlayan Kara Kartal, Amir Hadziahmetovic’i gözüne kestirmişti. 25 yaşındaki futbolcu için Konyaspor’la temaslara başlayan ve ilk olarak 2.5 milyon Euro öneren yönetim, son temaslarda bu rakamı, 1 milyon Euro’su bonuslu olmak üzere 4 milyon Euro seviyesine çıkardı. Galatasaray, Başakşehir ve Burnley’in de ilgilendiği oyuncu için Yeşil-Beyazlılar’la kıyasıya bir rekabete giren idareciler, finalde 3.2 milyon Euro direkt ücrete Konya’yla anlaşma sağladı. Siyah Beyazlılar’ın, son pürüzleri gidermesinin ardından transferi saatler içinde resmen açıklaması bekleniyor.


ALACAKLARINI BIRAKTI

Beşiktaş’ın Amir’le yaptığı anlaşmanın da detayları belli oldu. Kara Kartal, Konyaspor’la imzaları atması sonrasında 25 yaşındaki futbolcuya seneliği 1.1 milyon Euro’dan 4,5 yıllık anlaşma imzalatacak. Bu süreçte Beşiktaş’a gidebilmek için her türlü fedakarlığı yapan başarılı futbolcunun, Konyaspor’daki alacaklarını bırakmayı da kabul ettiği ifade edildi. Transfer durumu sebebiyle Konyaspor’un son 2 karşılaşmasında görev yapmayan Amir Hadziahmetovic’in, cumartesi günü Sivasspor’la oynanacak karşılaşmanın kadrosuna yetiştirilmesi amaçlanıyor.

'SÜPERSTAR POTANSİYELİ'

KONYA'DAN AÇIKLAMA:AMİR BEŞİKTAŞ'I ÇOK İSTİYOR

Ayrıca DHA’ya konuşan Konyaspor Sportif Direktörü İrfan Kulekaya, “Amir, Beşiktaş’a gitmeyi çok istiyor, kulübümüz de oyuncuyu kırmak istemiyor. Başkanımız Fatih Özgökçen’in belirlemiş olduğu 6 milyon Euro'nun altına oyuncuyu vermek istemiyor. Kulübümüz de para kazansın istiyor. Görüşmeler hala iki taraf için de sürüyor” dedi.Konyaspor'a 2016 yılının ara transfer döneminde 500 bin euro bonservis bedeliyle Bosna Hersek'in Zeljeznicar ekibinden transfer edilen Amir Hazdiahmetovic için Galatasaray ve Trabzonspor'un da ilgisinin olduğu transferde, Hadziahmetovic’in Beşiktaş’a gitme isteğiyle iki kulüp arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor. Konyaspor Sportif Direktörü İrfan Kulekaya, “Amir Beşiktaş’a gitmeyi çok istiyor, kulübümüz de oyuncuyu kırmak istemiyor. Başkanımız Fatih Özgökçen, belirlemiş olduğu 6 milyon Euro’nun altına oyuncuyu vermek istemiyor. Kulübümüz de para kazansın istiyor. Görüşmeler hala iki taraf için de sürüyor” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 1.2.2023 12:49

İLGİLİ HABERLER