
'ANELKA HİÇBİR ŞEY YAPMADI!..'
ÖMER ÜRÜNDÜL'ÜN SABAH'TAKİ YAZISI:
Deplasmanlara kaldı
Dün gece Kadıköy'de çok tempolu ve özellikle ikinci yarısı ilginç gollere sahne olan kritik maçta puanlar paylaşıldı. Schalke maça hızlı ve atak başladı. Hücum girişimlerinin yanında savunma güvencesine de özen gösteriyorlardı. Fenerbahçe akılcı bir taktik planla ilk bölümde orta saha-defans bütünleşmesiyle alan daralttı. Ancak rakip prese karşı top kullanmada büyük sıkıntılar vardı. 12'de ilk defa atak geliştiren Fenerbahçe duran topta çok kritik anda skor avantajı yakaladı. Bundan sonra Schalke oyuna tempo yükledi. Riskli bir ofansif anlayışa geçtiler. Fenerbahçe bu organize ataklar karşısında zorlanıyordu. Ama direniyor ve çok net tehlikeler yaşamıyordu. Bir-iki kritik pozisyonda da Önder'in yerinde müdahaleleri vardı.
Schalke yüklenirken sahasında da genişlik bırakıyordu. Bu da kontrataklar için ideal ortamdı. Ama kendisinden çok şey beklenen Anelka kötü bir günündeydi. Fizik gücü çabuk rakipler karşısında yetersiz kalıyordu. Arka arkaya düştüğü ofsaytlar da klasına yakışmıyordu. Buna rağmen Fenerbahçe üç etkili kontratak geliştirdi. Devre sonuna doğru Alex'in zamanlamalı mükemmel pasında Nobre bomboş pozisyonda tam bir beceriksizlik örneği sergiledi.
Bu bence maçın kader anlarından biriydi.
ANELKA HİÇBİR ŞEY YAPMADI
Ağırlığıyla Fenerbahçe'ye avantaj sağlayan Sand'ın çıkarılıp Kuranyi'nin oyuna girmesiyle çok daha etkili bir Schalke vardı ikinci yarıda.
Yüksek tempoyla ve son derece organize çabuk ataklarla dalga dalga Fenerbahçe'nin üstüne geldiler. Üst üste iki golle öne geçtiler. Artık dengeler Schalke lehineydi. Pozisyon yokken Nobre'nin attığı gol Fenerbahçe'ye umut ve moral getirdi. Ardından Volkan'ın büyük hatasıyla yenen gol yine her şeyin bitişi gibiydi. Bu defa Appiah sürpriz bir gole imza attı. Maç tekrar havaya girdi. Ve sonuç da puanlar paylaşıldı. Fenerbahçe'de orta saha ve defans elinden geleni yaptı. Ancak hiçbir şey yapmayan Anelka ve gol atmasına rağmen Nobre handikap teşkil ettiler. İki puan kayıp için "Yazık oldu" demek Schalke'nin futboluna haksızlık olur. Bundan sonra iş Almanya ve Hollanda'ya kaldı.