Asayiş
  • 4.8.2017 00:02

Ankara’da alevli gece

Ankara’da sanayi bölgesinde çıkan yangın büyük paniğin yaşanmasına neden oldu. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde Yenimahalle’de Yakacık’ta Hurdacılar Sanayi Sitesi içinde bulunan 2 atık kağıt deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen alevler kısa sürede çevredeki otluk alana yayıldı. Kağıt depolarının içinden ardı ardına patlama sesleri duyuldu. Alandan yükselen dumanlar kilometrelerce uzaktan görüldü.

Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye erleri alevlere müdahale etmekte güçlük yaşadı. Hızla yayılan alevlerin civardaki gecekondulara sıçrama ihtimaline karşı evler tahliye edildi.

Yangın 3 saatte kontrol altına alındı

Ankara'nın Yeni Mahalle İlçesi'nde bulunan hurdacılar sitesinde yer alan bir kağıt fabrikasında yangın çıktı. Büyük bir alana yayılan yangın 3 saat sonunda kontrol altına alındı.

Öta yandan, iki ayrı yerde aynı anda başlayan yangında sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor.

Yangın, saat 20:30 sıralarında Hurdacılar sitesinde bulunan bir kağıt fabrikasında çıktı. Nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan yangını gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ancak çıkan yangın, alanda bulunan kağıtların alev alması ile birlikte geniş bir alana yayıldı. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra yangın yerine gelen belediyelerin iş makineleri de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangın da bir kişinin dumandan zehirlendiği, maddi hasarın büyük boyutta olduğu öğrenildi.

Çıkan yangın itfaiye erlerinin çalışmaları sonucunda 3 saatte kontrol altına alındı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangın sırasında araç lastiklerinin de alev alev yandığı öğrenildi. Yangını söndürmek için Yeni Mahalle itfaiye ekiplerinin yanı sıra, Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de katıldı. Soğutma işlemlerinin devam ettiği yangının çıkış sebebi yapılacak olan çalışma sonrası belirlenecek.

SABOTAJ İHTİMALİ

İki ayrı yerde aynı anda başlayan yangının nedeni araştırılıyor.  Alevlerin rüzgar nedeniyle yayılmış olabileceği veya sabotaj ihtimali üzerinde  duruluyor.

Güncellenme Tarihi : 4.8.2017 01:36

İLGİLİ HABERLER