ANKARA EMNİYET MÜDÜRÜ ERCÜMENT YILMAZ : "HABLEMİTOĞLU'NA SIKILAN KOVANLAR TÜM TÜRKİYE'Yİ DOLAŞIYOR"
BAYAZIT CEBECİ-DEMET KESER
ANKARA - Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi ile ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan Çalışma ve Değerlendirme Grubu çalışmalarını sürdürüyor.
Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, olay yerinde bulunan iki kovanının tüm Türkiye'yi dolaştırılarak karşılaştırmalar yapıldığını söyledi. Ercüment Yılmaz, olayda kullanılan iki mermi çekirdeğinin de bulunduğunu ve elde bulunan iki kovanla örtüştüğünü ifade etti. Yılmaz, Hablemitoğlu için yarın yapılacak olan cenaze töreninde gerekli her türlü güvenlik önleminin alınacağını kaydetti.
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan birimde, Umut Operasyonu ve Hizbullah Operasyonu'nda vazife yapan tecrübeli terör uzmanları da görev aldı. Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Muammer Aksoy cinayetlerini işleyen Selam-Tevhid ve Kudüs Savaşçıları Örgütü, Hablemitoğlu olayında yeniden mercek altına alındı. Cinayetin işleniş biçiminin Muammer Aksoy, suikasti ile benzerlik gösterdiğini ifade eden bir üst düzey emniyet yetkilisi, cinayeti işleyen kişinin son derece profesyonel olduğuna dikkat çekerek daha önceki suikastlerde olduğu gibi bu kişinin de bir dış ülkede eğitim görmüş olabileceğini ifade etti. Kudüs Savaşçıları Örgütü'nün yapılan operasyonların ardından tamamen yok edilemediğini belirten yetkili, Kudüs Savaşçıları Örgütü'nün bu tür bir cinayeti işleyebilecek terör eğitimi görmüş militanlarının bulunduğunu ifade etti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:58