
ANKARA'YA 50 BİN KİŞİLİK STAT
ANKARA - Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden (GSGM) yapılan açıklamada, Genel Müdür Yunus Akgül Başkent Ankara'nın şu anda sahip olduğu spor tesisleri bakımından birçok ilin gerisinde bulunduğunu ifade ederek, ''Başkent Ankara'ya yakışan en güzel spor kompleksi için kolları sıvadık'' dedi.
19 Mayıs Stadı'nın yanı sıra bu alanda bulunan saha ve salonların yıkılarak buraya 45-50 bin kişilik son derece modern bir stat yapımı için düğmeye bastıklarını belirten Akgül, ''Ankara'ya Türkiye'nin en modern stat ve tesislerini kazandırmak için mevcut araziyle ilgili olarak master planı yapılıyor. Çok kısa bir süre sonra master planıyla ilgili olarak ihale yapacağız'' ifadelerini kullandı.
19 Mayıs Stadı'nın bulunduğu arazinin yerine Türkiye'nin en modern stadını inşa edeceklerini kaydeden Akgül, ''Burada yapacağımız komplike tesisler 24 saat yaşanılan alanlar olacak. Şu anda buraya 45-50 bin kapasiteli bir stat projesi düşünüyoruz. Yapılacak stat kompleksinde Ankara'nın en lüks restoranları, alışveriş merkezleri, rekreasyon alanları ve halkın zamanın büyük bir kısmını geçireceği muhteşem tesislerle donatacağız'' dedi.
Akgül, yapılacak yeni spor kompleksiyle ilgili olarak milli komiteden izin alındığını da belirtti.
19 Mayıs Stadı'nın yerine düşünülen spor kompleksiyle ilgili olarak uzmanlarını görevlendirdiğini ve hukuki alt yapıyla ilgili olarak tüm çalışmaları sonlandırdıklarını ifade eden Akgül, ''Buraya amatör futbol maçlarının yapılması için 4-5 adet son derece modern çim sahalar yapacağız. Ayrıca farklı sporların yapıldığı en azından 7-8 spor salonu inşa edilecek. Ankara sadece kendi gençliğinin değil İç Anadolu Bölgesi'nin de spor merkezi haline gelecek'' dedi.