Gündem
  • 23.1.2023 21:18

Anket provokasyonu: Seçim tarihinin açıklanması Alman medyasını panikletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından uluslararası medyada Türkiye’yi hedef alan yayınlarda artış yaşandı. Muhalefetin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olamayacağı yönündeki iddialarını kaynak gösteren Alman Der Spiegel dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olamayacağı imasında bulundu. Der Spiegel'de yer alan haberde yapılan anket çalışmasında, "Türkiye bir diktatörlüğe doğru mu yöneliyor?" diye sorularak Cumhurbaşkanı Erdoğan hedef gösterildi. İsrail merkezli Jarussalem Post gazetesi ise Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini engellemek için çalıştığını ileri sürdü.

Almanya'da yayımlanan haftalık Der Spiegel dergisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için14 Mayıs'ı işaret etti. 2023 seçimlerinin yapılacağı gün yaklaştıkça uluslararası medyada Türkiye’yi karalama amacı taşıyan yayınlarda artış yaşandı.

ALMAN BASININDA SKANDAL ANKET

Muhalefetin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olamayacağı yönündeki iddialarını kaynak gösteren yurt dışı basın, Erdoğan'ı hedef alan haberlere imza attı. Almanya'da yayımlanan haftalık Der Spiegel dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olamayacağı imasında bulundu. Der Spiegel'de yer alan haberde yapılan anket çalışmasında, "Türkiye bir diktatörlüğe doğru mu yöneliyor?" diye sorularak Cumhurbaşkanı Erdoğan hedef gösterildi.

"ANKARA GÜVENİLMEZ BİR ORTAK"

İsrail merkezli Jarussalem Post gazetesi ise Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini engellemek için çalıştığı iddiasında bulundu. Makalede, "Washington'daki sorun, Ankara'nın güvenilmez bir ortak olması ve genellikle ABD çıkarlarına ve genel olarak Batı demokrasilerinin çıkarlarına aykırı çalışmasıdır.” ifadeleri kullanıldı.

Güncellenme Tarihi : 23.1.2023 21:25

İLGİLİ HABERLER