Gündem
  • 28.7.2021 16:04

Antalya Manavgat alev alev yanıyor: Mahalleler, evler ve hastaneler boşaltılıyor!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada yangın çıktı. Alevler büyüyerek kente indi. Mahalleler ve Manavgat Devlet Hastanesi süratle tahliye edilirken, sık sık uyarılar yapılıyor. Yangına; 2 uçak, 8 helikopter, 50 arazöz ve 2 dozer ile müdahale ediliyor. İlçeye 5 farklı ilden de itfaiye ekipleri gönderildi. İşte son dakika haberinin detayları

Manavgat ilçesi Yeniköy Mahallesi'nden başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı.

Yangının çıktığı bölge dik yamaç olması dolayısıyla müdahale helikopter ile havadan yapıldı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangın, Kalemler ve Evrenseki bölgelerine kadar indi. Tüm müdahalelere rağmen kontrol alınamayan yangın devam ederken, bir başka yangın haberi de Manavgat Merkez olmak üzere Sorgun, Side ve Sarılar bölgelerinden geldi.

Sarılar Mahallesi'ndeki yangının orman deposu ve odun satan iş yerlerinin bulunduğu bölgede çıktığı öğrenilirken, içerisinde marangoz atölyesinin bulunduğu 4 katlı bir binada alevlere teslim oldu. Yangında birçok ev etkilendi.

ALEVLER YERLEŞİM VE TARIM ALANLARINA SIÇRADI

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin devam ettiği yangın bölgesinde alevler, yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınına müdahaleyi yerinde yönetmek üzere bölgeye hareket ettiğini açıkladı. Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: Söndürme çalışmalarını yerinde incelemek için Manavgat'a geçiyorum. Ayrıca Mersin Gülnar'da saat 13.09'da başlayan yangına da ekiplerimiz çok kısa sürede müdahale etti. 1 helikopter, 40 Arazöz, 3 dozer, 160 personel ile yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de "Antalya'da bugüne kadar bu büyüklükte yangın görmedik. 4 mahallemizde evler boşaltılıyor. 19 helikopter yangınlara müdahale ediyor" şeklinde konuştu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise katıldığı bir canlı yayında şu açıklamaları yaptı: Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik. Köylere geldi, yerleşim yerleri yandı. Yangının nerede olduğunu tam anlamıyla kestiremez duruma geldik. Tamamen yanan köylerimiz oldu. Hala devam ediyor, komple yanıyor.

Yerleşim alanlarına girdi. Birçok ev ve işyeri yandı. Manavgat merkeze sirayet etti. Atlatılmış değil. Bölge yerleşim alanları tahliye ediliyor. Yangına tam anlamıyla müdahale edemedik. Havadan müdahale var. Devam ettiği için trafik kilitlendi. Özel araçları mümkün olduğu kadar yollardan çekmemiz önemli.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit de A Haber canlı yayınında şunları söyledi: Şu ana kadar 4 köyü boşalttık. İnşallah can kaybı olmaz. Yangını karadan iş makineleri ve itfaiyeler ile kontrol altına almaya çalışıyoruz. Şehir merkezindeki sıçramaları söndürdük.

Ama kırsal mahallelerdeki yerler zaman zaman alevleniyor, zaman zaman söndürülüyor. Destek kuvvet; Isparta, Burdur ve Konya gibi yakın yerlerden geldi. AFAD ve Orman Bakanlığımız tüm ekipleri ile sahada. Rüzgar yayılmasına sebep oluyor. Umarım kısa sürede kontrol altına alınır.

Bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil. Sebebi ile ilgili yoğun bir çalışma söz konusu. Sebebini yetkililer açıklayacak. Muhtarlarla iletişim halindeyiz. Tüm uyarılar yapıldı. Vatandaşlarımız süratle köyden dışarı akın ettiler. Sadece ekipler müdahaleye gidiyor, vatandaşın bölgeye girmesi engelleniyor. Kriz masası kuruldu.

Öte yandan İHA muhabiri Arif Kaplan, A Haber canlı yayınında, "Yangın Yeniköy mahallesinden aşağı inerek Ilıca'daki seralara ulaşmış" bilgisini paylaştı.

 VATANDAŞLAR LEĞEN VE BİDONLARLA SU TAŞIYOR

Antalya'nın Manavgat ilçesi Yeniköy Mahallesi'nden başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerine kadar indi. Çevredeki vatandaşlar bidon ve leğenlerle söndürme çalışmalarına destek oluyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde saat 12.05'de çıkan ve rüzgarında etkisi ile yerleşim yerlerine sıçrayan yangına 10 ilden 19 helikopter 9 ilden de 412 personel ile müdahale desteği sağlanıyor.

Yeniköy Mahallesi'nde öğle saatlerinde başlayan yangın, rüzgarında etkisi ile geniş bir alana yayılırken Manavgat'ın birçok noktasından yangın haberleri gelmeye başladı.

Güncellenme Tarihi : 28.7.2021 16:41

İLGİLİ HABERLER