Spor
  • 26.9.2021 15:07

Anthony Joshua Usyk'a yenildi ve boks dünyasında dengeler değişti!

Ukraynalı boksör Oleksandr Usyk'ın Anthony Joshua'yı puanla devirerek 4 kemeri birden kazanmasının ardından boks dünyasında işler değişti. Tarihin en pahalı dövüşü olması beklenen Anthony Joshua - Tyson Fury karşılaşması şimdilik iptal oldu. Öte yandan Anthony Joshua'nın 9. rauntta yaşadığı korkutan sakatlığın ardından maçın bitimiyle birlikte hastaneye kaldırıldığı ortaya çıktı.

Boks dünyasının nefesini tutuarak beklediği gece İngiliz boksör Anthony Joshua, Ukraynalı boksör Oleksandr Usyk'a puanlama sonucunda mağlup olarak kemerlerini kaybetti.

Tottenham Hotspur Stadyumu'nda 67.000 taraftarın önünde 12 raunt süren mücadelede Oleksandr Usyk, Anthony Joshua'yı devirerek WBA, IBF, WBO ve IBO kemerlerinin sahibi oldu.

34 yaşındaki Oleksandr Usyk böylece Evander Holyfield ve David Haye'den sonra hem yarı ağır sıklette hem de ağır sıklette dünya şampiyonluğu kazanan üçüncü dövüşçü oldu.

USYK: TAKTİĞİME SADIK KALDIM

Son Dakika: Anthony Joshua yenildi ve boks dünyasında dengeler değişti Tarihin en pahalı maçı olacaktı...

Mücadele sonrasında açıklamalarda bulunan Oleksandr Usyk, "Bu benim için çok şey ifade ediyor. Mücadele tam olarak beklediğim gibi gitti. Onu devirmek gibi bir amacım yoktu. Köşem beni bunu yapmamaya zorladı. Antrenörüm hayır dedi ve taktiğe sadık kaldım. Ocak ayından beri çok çalışıyorum. Yaklaşık yarım yılımı aldı. Çocuklarımı özlüyorum. Eve gitmek istiyorum. Rövanşı düşünmüyorum. En iyi Usyk'i görmediniz. Çok daha iyi olabilirim." ifadelerini kullandı.

JOSHUA: POZİTİF KALIN!

Karşılaşmanın ardından kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Anthony Joshua, "Tüm dünya gözünüzün önünde parçalara ayrılsa dahi pozitif kalın. Seni seviyorum Londra! Her seferi için teşekkür ederi." dedi.

HASTANEYE KALDIRILDI

Oleksandr Usyk'a mağlup olan Anthony Joshua'nın maç sonrasında hastaneye kaldırıldığı ortaya çıktı. İngiliz basını, deneyimli boksörün göz çukurunda kırık meydana geldiği şüphesiyle tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldığını yazdı.

Öte yandan 31 yaşındaki sporcunun 9. raunt itibariyle kısmen görme kaybı yaşadığı ortaya çıktı. Karşılaşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eddie Hearn, o anları şu sözlerle anlattı:

"Göz çukurunda kırık meydana gelip gelmediğini henüz bilmiyoruz ancak pek iyi gözükmüyor. Kontrol amaçlı olarak hastaneye gidecek. 9. raunttan sonra pek iyi göremediğini söyledi. Açıkçası o bölümden sonra çok fazla yumruk almıştı zaten. Gücü ringde onu terk etmiş gibi gözüküyordu. Onu 12 raunt boyunca ayakta tutan şey kalbiydi."

Güncellenme Tarihi : 26.9.2021 15:02

İLGİLİ HABERLER