Gündem
  • 31.8.2011 12:44

AOÇ'NİN DEVRİNDE SONA GELİNDİ

ANKARA (A.A) - AOÇ Müdürlüğüne bağlı hayvanat bahçesinin intifa (yararlanma) hakkı, 21 Haziran 2006 tarihinde yürürlüğe giren kanunla Ankara Büyükşehir Belediyesine verilmişti.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, söz konusu kanuna istinaden hazırlanan protokol, AOÇ Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesince imzalandı ve Hayvanat Bahçesi'nin Ankara Büyükşehir Belediyesine devir teslim aşamasına gelindi.
Hayvanat Bahçesi'nin Ankara Büyükşehir Belediyesine devri, Ramazan Bayramı'nın ardından Eylül ayı içerisinde yapılacak.

-Personel bir süre beraber çalışacak-

Devir işleminden sonra Atatürk Orman Çiftliği personeli, belli bir süre Büyükşehir Belediyesi personeli ile çalışacak. Yasal mevzuatın müsaade ettiği personel, kişilerin rızası alınmak kaydıyla Belediye kadrolarına geçebilecek. Diğer personel ise Müdürlüğün diğer birimlerinde görevlerine devam edecek.

-Pek çok yeni endemik hayvan gelecek-

Ankara Büyükşehir Belediyesine devirden sonra 2000 dönümlük bir alana kurulması planlanan yeni hayvanat bahçesine, mevcut hayvanların yanı sıra pek çok değişik endemik hayvanın getirilmesi planlanıyor.
Yeni hayvanat bahçesi bünyesinde, hayvan gösteri merkezleri, safari alanları, hayvan hastanesi, uzay çatı şeklinde cam kafeslerde kuşlar ünitesi, çocuklara yönelik aktivitelerin bulunduğu serbest oyun alanları, lunapark, çocuk hayvanat bahçesi, hediyelik eşya reyonları ile tema park gibi tesisler de yer alacak. Ayrıca mevcut projelerden tünel akvaryumu ve deniz memelileri gösteri merkezi, tamamlanarak hizmete sunulacak.
Ankara çayı arıtılarak temiz su akışı sağlanacak ve etrafındaki rekreasyon alanları içerisinde çeşitli aktiviteler düzenlenecek.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:26

İLGİLİ HABERLER