AP, KIBRIS'TA KESİN BİR TAKVİM BELİRLENMESİNDEN MEMNUN
STRASBOURG - Raporda, Kıbrıs'ta çözümsüzlüğün, Türkiye'nin AB üyelik hedefi için de ciddi sorun teşkil edeceği yolundaki AB Komisyonu görüşünün paylaşıldığı ifade edildi.
Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Elmar Broek tarafından hazırlanan, AB'ye üye olacak ülkelerin hazırlıklarıyla ilgili raporlar, Çarşamba günü genel kurulda tartışılacak.
Kıbrıs bölümünün Lüksembourglu parlamenter Jacques Poos'un kaleme aldığı raporda, AB'nin birleşik Kıbrıs'ı AB'de üye olarak görme arzusu teyit edildi.
AB'ye üye olmak üzere olan Kıbrıslı Rumların iyi niyetlerini göstermesi gerektiği ifade edilen raporda, KKTC yönetiminin de, AB'ye girebilmek ve adadaki sorunu çözebilmek için müzakerelerde BM planını temel alması gerektiği görüşü savunuldu.
Raporda, BM kararları çerçevesinde, tek bir uluslararası kimliği olan, iki kesimli federal bir devletin oluşmasına destek verildiği ifade edildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:47