Spor
  • 28.4.2010 11:20

ARDA'YA 12 MİLYON EURO'LUK DEV TEKLİF

G.Saray Kaptanı Arda Turan’ın, Bursa maçı sonrası yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düşmüştü. “Avrupa’da oynamak istiyorum. Herhalde taraftar da burada daha fazla faydalı olamayacağımı düşünüyor” diyerek sezon sonu sarı-kırmızılılardan ayrılabileceğinin sinyallerini veren genç yıldızın peşine Tottenham Hotspur düştü.

Premier Lig’de 1 maç eksiğine rağmen 4. sırada bulunan Tottenham, son 3 maçında alacağı sonuçlarla yerini korursa gelecek yıl Şampiyonlar Ligi’nde. Bu nedenle kadroyu güçlendirmek adına şimdiden çalışmalara başlayan Londra ekibinin ilk hedefi G.Saray’ın kaptanı..

HOCA İSTİYOR

Takımın 63 yaşındaki hocası Harry Redknapp’ın da istediği Arda’nın transferi için Hotspur’un futbolcu izleme komitesinin başında bulunan Ian Broomfield 10 gün önce İstanbul’a geldi. 23 yaşındaki yıldızla biraraya gelen İngiliz ekibinin yetkilisi, milli futbolcu için küçük çaplı bir servet ödemeye hazır olduklarını açıkladı.

Broomfield, Arda’yla yaptığı görüşmede milli yıldızın bonservisi için 12 milyon Euro’yu gözden çıkardıklarını söyledi. Şu ana kadar Arda’ya gelen en ciddi teklifi yapacak olan Tottenham, 10 gün içinde G.Saray’ın kapısını resmen çalacak. Bu transfer görüşmelerinde Giovani Dos Santos transferinde gelişen ilişkileri avantaj olarak gören Londra ekibi, Arda’yı yuvadan uçurmaya çalışacak.

PİNİ ZAHAVİ DE ARDA İÇİN DEVREYE GİRDİ

BU arada Santos’un menajeri Pini Zahavi de İstanbul’a geldi. Tottenham’la iyi ilişkileri bulunan Zahavi’nin Arda için devreye girip İngilizler’i ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.

Ona da yaramadı

G.Saray'da efsane 10 numaralı forma, Gheorghe Hagi’den sonra kimseye yaramadı. Sarı-kırmızılı formayla unutulmaz başarılara imza atan Hagi, 2001’de futbolu bıraktıktan sonra ‘10 numaralı forma’ 6 oyuncuya da yar olmadı. Rumen yıldızın ardından 10 numarayı taşıyan Felipe uyum sağlayamadı ve hâyâl kırıklığı yaratarak ertesi sezon gönderildi. Ardından yaşanan kısa süreli Revivo macerası da hüsranla bitti.

Hakan Şükür sarı-kırmızılı takıma dönüşünde mecburen giydiği 10 numarayla başarı yakalayamazken, Necati Ateş de kendisini listeye yazdırdı. Schalke’den gelen Lincoln de 10’a fazla tutunamadı. Son olarak da formanın laneti Arda Turan’a bulaştı. Sezona fırtına gibi giren kaptan, ardıından yaşadığı form düşüklüğü nedeniyle taraftarın protestosuna bile maruz kaldı.

Polat: Arda hiçbir yere gitmeyecek

G.SARAY Başkanı Adnan Polat, Arda Turan’ı hiçbir yere göndermeyeceklerini söyledi. Lig TV’ye konuşan Polat şunları söyledi: “Arda’ya yapılanlara demir dayanmaz. Sportif başarısızlıkta günah keçisi olarak gösterilmek isteniyor. Üç yılda 200 maç oynamış bir futbolcuya yapılanlar yanlış. Onu rahat bıraksınlar. Arda ile yolları ayırmak gibi bir düşümcem asla yok. Hiçbir yere gitmiyor. Ne biz gönderiyoruz, ne de kendisinin ayrılma isteği oldu. Bana ’Kupa kaldırmadan gitmem’dedi. Benim kaptanımın parayla pulla işi olmaz.”

VATAN

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER