Gündem
  • 31.3.2012 00:21

Arınç : "Kurban olduğum Allah, verdikçe vermiş"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yine espirili bir açıklama yaptı.
KIRŞEHİR - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''2002'de 11 milyon küsur, 2007'de 16,5 milyon oy aldık. 2011'de 21 milyon 500 bin oy aldık. Kurban olduğum Allah, verdikçe vermiş. Her seçimde oyunu 5 milyon artıran bir partiyiz. Son 4 aydır yapılan anketlerde de bu partinin oy oranı şimdiden yüzde 54'ü bulmuş'' dedi.
     Arınç, AK Parti Kırşehir İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 10 yılda başarıdan başarıya koştuğunu belirterek, 3 genel seçimde de oyunu artırarak tek başına iktidar olduğunu vurguladı.
     Türkiye'nin yakın siyasi tarihinde 3 dönemdir oyunu ve milletvekili sayısını artırarak tek başına iktidar olan tek partinin AK Parti olduğunu ifade eden Arınç, ''Bundan dolayı hepimizin iftihar etmesi lazım. 2002'deki ilk seçimimiz. Genel Başkanımıza, Başbakanımıza milletvekilliği imkanı vermemişler. Hep beraber girmişiz, çok şükür 367 milletvekilimizle tek başımıza iktidar olmuşuz. 2007'de yüzde 35 olan oyumuzu yüzde 47'ye çıkarmışız, yine tek başımıza iktidarız. 2011'de yapılan seçimde bu kez yüzde 50 oy almışız, yeniden tek başına iktidara gelmişiz. 2002'de 11 milyon küsur, 2007'de 16,5 milyon oy aldık. 2011'de 21 milyon 500 bin oy aldık. Kurban olduğum Allah, verdikçe vermiş. Her seçimde oyunu 5 milyon artıran bir partiyiz. Son 4 aydır yapılan anketlerde de bu partinin oy oranı şimdiden yüzde 54'ü bulmuş'' diye konuştu.
    
     -''2014'ün mart ayında belediye başkanlığı seçimlerinde başarılı olacağız''

    
     Son yerel seçimlerde bazı partilerin, AK Parti'li belediye başkanlarının seçimi kazanmaması için birlikte hareket ettiğini anlatan Arınç, şunları kaydetti:
     ''Sırf AK Parti kazanmasın diye geçmişte birbirlerine hasım olan partilerin birbirlerini destekleyerek belediye başkanını seçmelerini Türkiye yaşadı. Bundan sonra yaşar mı, bilmiyorum ama 4'ü de birleşse, 2 ile çarpsanız, 3 ile karekökünü alsanız, önümüzdeki seçimde Allah'ın izniyle bütün belediyeleri tekrar alacağız. Çünkü tüm kenara bütün siyasi partileri koyabilirsiniz, bir tarafa AK Parti'nin gücünü koyabilirsiniz. Eminim ki millet yüzde 50'den sonra yüzde 54'ü veriyorsa, yüzde 60'ı da verecek demektir. Bütün bu birleşmeler hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Yeterki biz doğru olalım, yeter ki biz iş yapalım, yeter ki cesaretimizi kaybetmeyelim. Millet bizi kucaklasın, göreceksiniz arkamızda müthiş bir rüzgarla 2014'ün Mart ayında belediye başkanlığı seçimlerinde başarılı olacağız.''
    
     -''Bizim ayakta durmamızın temel noktası, hizmete önem vermemizdir''
    
     AK Parti'nin kurulduğu günlerde Türkiye'de siyasetin bitmiş olduğunu ifade eden Arınç, şöyle konuştu:
     ''Biz, siyasete anlam kazandırdık. Bizim ayakta durmamızın, her seçimde başarılı olmamızın temel noktası, hizmete önem vermemizdir. Sağlık, başlı başına bir devrim. Sağlıkta yapılanlar bizi 10 senedir ayakta tutuyor, daha bir 10 sene daha ayakta tutar emin olun. SSK'lıysan devlet hastanesine gidemezdin. Memursan SSK'nın kapısından almazlardı. İki büklüm olmuş adam, 'kurtarın beni' diye yalvarıyor ama hastanenin kapısında bir zebani: Söyle bakalım, SSK'lı mısın, Bağ-Kur'lu musun, emekli misin- 'Ya öldüm, bittim kardeşim, al beni içeri'. 'Alamam'. Ne yapacaksın- Git dışarı istersen öl. Bunları yaşayan bir millet. Şimdi pırıl pırıl hastaneler, her birinin sosyal güvenliği var, doktorunu, hastanesini seçme hakkını vermişiz, hastalarımız tedavi olmayı bekliyor. Allah bin kere razı olsun. Kaç hastamız uçakla, helikopterle hastaneye yetiştiriliyor- Eskiden Avrupa'dan ambulans uçak gelirdi de oranın SSK'lısı olan işçilerimizi alıp, götürürlerdi. Şimdi bizim ülkemizde var bu. Bir milletvekilimiz, seçim çalışmalarında en ücra bir köydeki bir kadından duyduğunu anlattı. Kadın, 'Ben diyaliz hastasıyım. Haftada 3 gün diyalize girmem gerekiyor. Bu köyden şehir merkezine gidip, gelmem mümkün değil. Ölümü bekler hale gelmiştim. Biri geldi, hükümetin karar aldığını, diyaliz hastalarını hastaneye götürüp, köyüne tekrar getireceğini söyledi. İnanamadım. Biz size oy vermeyeceğiz de kime vereceğiz' demiş.''

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER