Gündem
  • 29.2.2012 00:00

Arınç sevincini Twitter'den paylaştı!..

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,karardan duyduğu memnuniyeti Twitter'de paylaştı.
Hükumet kanadı,Anayasa Komisyonu'nun tasarıyı iptal etmesini değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Fransa'da Anayasa Komisyonu "1915 olaylarına ilişkin Ermeni tezlerini reddetmeyi suç sayan yasanın" reddetmesini Twitter'dan değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, "tarihi yargılama peşindeki bir grup yaygaracı Fransız siyasetçiye inat, soğukkanlı ama kararlı bir diplomatik mücadele verdik, Anayasa Konseyi siyasi kaygılardan uzak doğru bir karar vermiştir. Bu karar,Fransa ile Türkiye arasında yaşanması muhtemel büyük bir krizi önlemiştir" dedi.

Bülent Arınç kararı, "umarım, bu karar hukuk dışı girişimler için büyük bir ders olur." diye yorumladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ''Fransa Anayasa Konseyi, Fransa anayasasının evrensel insan hakları kavramına ve hepimizin savunduğu Avrupa değerlerine uygun bir karar vermiştir. Bu açıdan Anayasa Konseyi'ni tebrik ediyoruz'' dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış da kararı "Fransa'da olması gereken oldu. Akıl, akılsızlığa galip geldi ve tarihi bir hatadan dönüldü. Seçim baskılarına rağmen hukuk ve mantık kazandı." sözleri ile değerlendirdi.
 
''Bu Azerbaycan ve Türkiye'nin Başarısıdır''

Fransa Anayasa Mahkemesi'nin kararı Azerbaycan'da da sevinçle karşılandı.

Fransa Anayasa Mahkemesi'nin utanç yasasını veto etmesi Azerbaycan'da da sevinçle karşılandı.

"Bu karar Türkiye ile beraber Azerbaycan'ın da diplomasi başarısıdır," diyen iktidar partisi YAP'ın Genel Sekreteri Ali Ahmedov, adaletin yerini bulduğunu söyledi.

YAP Genel Sekreteri Ali Ahmedov şöyle konuştu:

"Bu Türkiye ve Azerbaycan'ın diplomatik alandaki büyük başarısıdır. Bu aynı zamanda adaletin tecellisidir. Uydurma bir şeyden karar kabul etmek, insanların düşüncesini engellemek demokrasiyle özdeşleşmiş ülkeye yakışmıyordu. Bu kararla Fransa, cumhurbaşkanlığı seçiminde Sarkozy'ye vereceği tepkiyi göstermiştir. Sarkozy’yi destekleyenlerin sayısı giderek azalıyor. Bu karar Türkiye ile beraber Azerbaycan'ın dünyadaki nüfusunu artmasını göstermekle beraber bu dostluk ve kardeşliğin ne kadar büyük bir güç olduğunu gösterdi."
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:53

İLGİLİ HABERLER